חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט תפוחי אדמה עם מיונז-חרדל

8 תפוחי אדמה לבנים בינוניים

1 אגודת בצל ירוק קצוץ דק

לרוטב:

1.5 כפות חרדל דיז'ון

2 חלמונים

מיץ מלימון אחד בשל

1.5 כוסות שמן זית עדין

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: סלטים

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים קלות, עד שהם מתרככים כמעט לגמרי. מכניסים לתנור מחומם מראש ל-220 מעלות, ומייבשים אותם במשך כ-10 דקות. מניחים להתקרר במשך כ-15 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב, שהוא בעצם סוג של מיונז-חרדל.

טורפים את הלימון, החרדל והחלמונים בקערה קטנה, וממשיכים לטרוף תוך כדי זילוף איטי של שמן הזית לתוך הבלילה שנוצרה, תוך כדי טריפה במטרפה, עד שנוצר רוטב סמיך מאוד שדומה למיונז. מוסיפים את השום הכתוש ומתבלים במלח ובפלפל.

פורסים את תפוחי האדמה שבישלתם וייבשתם בתנור לפרוסות עבות, בלי לקלף.

מערבבים בעדינות עם הרוטב, מוסיפים את הבצל הירוק ומגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.