חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ציר עצמות

אל תתעצלו, זה ממש קלי-קלות.

2-3 קילוגרמים עצמות מח

8 גזרים קלופים וחצויים

6 בצלים קלופים וחצויים

3 כרישות (עם החלק הירוק) נקיות וחתוכות לרבעים

1 אגס קלוף, חצוי ומגולען

חצי שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות גדולות

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי

חצי כוס שמן זית עדין

1 ענף תימין

2-3 גבעולי פטרוזיליה

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

בתנור מחומם מראש ל-250 מעלות צלסיוס צולים את העצמות על נייר אפייה במשך כ-20 דקות או עד שהן משחימות קלות.

בינתיים צולים את הירקות בסיר ענקי עם שמן זית, עד שהם מזהיבים, תוך כדי ערבוב בכף עץ. כשהירקות מוכנים, מוסיפים לסיר את העצמות הצלויות. מציפים במים.

מוסיפים את התימין ואת הפטרוזיליה ומבשלים עד רתיחה עדינה.

מסירים את הקצף שצף למעלה וממשיכים בבישול כ-8-10 שעות, או עד שהציר מצטמצם כמו שצריך. אפשר לבשל גם 24 שעות! מסננים היטב, ושומרים כמה שצריך לביף בורגיניון, ואת כל השאר אפשר להקפיא.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017