חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מטבוחה עם זיתים

3 פלפלים אדומים חריפים במיוחד

2 קילוגרמים עגבניות בשלות רציניות

חצי עד שלושת רבעי כוס זיתי טסוס מגולענים

¾ כוס שמן זית סורי לא חריף מדי

6 שיני שום חצויות

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:

משרים את העגבניות במים רותחים במשך כדקה וקולפים. קוצצים לקוביות.

מגרענים את הפלפלים החריפים וקוצצים דק.

מחממים מחבת רחבה וגדולה, ושופכים לתוכה את שמן הזית. מקפיצים את הפלפלים במשך כדקה כדי שחריפותם תיספג בשמן.

מוסיפים את העגבניות ואת השום ומתבלים בעדינות במלח ים גס.אל תשכחו שיש במטבוחה הזאת גם זיתי טסוס שהם מלוחים דיים.

 מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם בכף עץ עד שהמטבוחה מסמיכה. מוסיפים את הזיתים בחמש הדקות האחרונות של הבישול.

מגישים עם חלה חמה או על פסטה נקייה. חריף ונהדר.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017