חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דג בזרעי שומר

1 מוסר ים במשקל 1.5-2 קילוגרמים

1 כף נדיבה זרעי שומר (ירוקים אם אפשר, ואם לא - אז יבשים)

½ כוס שמן זית עדין

1 כף קליפת לימון בוסר ירוק מגוררת, ללא החלק הלבן

½ כוס בצל ירוק קצוץ דק

שתי שיני שום

1 כפית גרגירי פלפל לבן

מלח ים גס לפי הטעם

לימון בשל אחד או שניים

מתכון מאת:
מתוך: דגים

כותשים יחד בעלי ובמכתש גדול את הבצל הירוק, קליפת הלימון המגוררת, השום ואת הפלפל הלבן. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים ליצירת שמן ארומטי.

מורחים בשמן הזה את הדג משני צדיו ובתוך בטנו, ומפזרים את זרעי השומר מעליו ובתוכו.

בוזקים מלח ים גס וצולים על רשת, בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות בפונקציה של גריל.

מניחים את הרשת בשליש העליון של התנור, ולא שוכחים להניח תבנית מתחת לרשת שעליה יושב הדג ונצלה, כדי שהתבנית תאסוף את כל השמן ואת שומניו הטבעיים של הדג. אחרת, הם יטפטפו על קרקעית התנור, יישרפו ויעשו לכם יופי של עשן.

משך הצלייה כ-12-10 דקות על כל צד (תלוי בגודל הדג). אחרי שהופכים את הדגים בזהירות מורחים שוב בשמן הארומטי שהכנתם, וממשיכים בצלייה. מגישים עם חצאי לימון.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017