טרייפל
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

טרייפל

דיזרט בריטי קלאסי, מקובל ואהוב בכל בית ו-Tea room (בית קפה אנגלי). מכינים אותו בתוך כלי זכוכית גדול, כדי להגיש חופרים עם כף גדולה עד לתחתית הטרייפל כדי לא לפספס שום חלק ממרכיביו. מאוד מאפיין בעיניי את העם הבריטי – מהודר, אסתטי, מסודר ומאופק כלפי חוץ, ממש כמו מראה הטרייפל אבל האמת הפנימית שונה מעט, הבפנוכו שלהם הוא כמו של רובנו, פרוע, בלגן מאורגן מתובל בהמון הומור. 

אפשר לשחק עם הטרייפל וליצור אותו כל פעם בוריאציה אחרת של צבעים וטעמים. אך יש 2 עקרונות חשובים שעליהם לא נוותר:

1. להגיש תמיד בכלי זכוכית גרנדיוזי כדי שאפשר יהיה לראות את היופי של השכבות, לגרות את העין  ולהשוויץ ביצירה.

2. לעד יהיה בנוי משכבות של עוגה/עוגיות/בישקוטים טבולים בסירופ סוכר וליקר, קרמים טעימים וצבעוניים ופירות.

הנה הגרסא שלי ליצירת טרייפל בומבסטי עם מראה וניחוח קיטצ' מחמם לב.

לעוגת הספוג:

3 ביצים שלמות

90 גרם סוכר

90 גרם קמח לבן

לסירופ הסוכר:

½ כוס סוכר

כוס מים

 2 כפות קירש

לקרם הפטיסייר:

500 מ"ל חלב

125 גרם סוכר

2 ביצים גדולות

40 גרם קורנפלור

½ מקל וניל

מתכון מאת:

שכבה ראשונה – קוביות עוגת ספוג ספוגות סירופ סוכר וליקר דובדבנים (קירש) – מתכון העוגה והסירופ בהמשך.

שכבה שנייה- קרם וניל (קרם פטיסייר) – מכינים את הקרם לפי המתכון בהמשך.

שכבה שלישית – דובדבנים חצויים, שזיפים אדומים, אוכמניות....

שכבה רביעית – קוביות עוגת ספוג ספוגות סירופ סוכר וליקר דובדבנים

שכבה חמישית – ג'לי אדום (תות, פטל...) מכינים לפי ההוראות ושומרים במקרר

שכבה שישית ואחרונה – שמנת מתוקה עם מעט וניל – מקציפים שמנת מתוקה יחד עם 1 כף סוכר ומעט וניל.

עוגת הספוג:

מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף תפוח, צהוב בהיר ויציב. מקפלים פנימה ברגישות את הקמח ומוזגים לתבנית אפייה עגולה בקוטר 24. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות. מקררים.

סירופ הסוכר:

מכינים סירופ סוכר, ½ כוס סוכר וכוס מים מורתחים יחד. מקררים ומוסיפים 2 כפות קירש

קרם הפטיסייר:

מוזגים לסיר את החלב ומשאירים בצד כחצי כוס. מוסיפים לסיר חצי מכמות הסוכר, מקל הווניל טורפים היטב במטרפה עד לרתיחה.

בקערה מערבבים את הסוכר הנותר והקורנפלור. מוסיפים את החלב שהשארנו בצד ואת הביצים. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ולא ניתן לראות בה גושי קורנפלור.

כאשר החלב הגיע לרתיחה מנמיכים את האש, מוזגים בעזרת מצקת מעט מהחלב לתוך תערובת הביצים ומערבבים מיד. בשלב הבא, מוסיפים לתוך סיר החלב את תערובת הביצים שספגה מעט מחום החלב ומערבבים ללא הפסק עד שהנוזל הופך סמיך ומתחיל מעט לבעבע. מורידים מהאש.

מוזגים לקערה ומיד מכסים בניילון נצמד במגע ישיר עם הקרם כדי למנוע היווצרות קרום. מקררים מעט ומכניסים למקרר לשעתיים.

הרכבת המנה:

חותכים לקוביות את העוגה שהכנו, מספיגים מספר קוביות לרגע קט בתוך קערת הסירופ ומניחים מיד בתוך כלי הזכוכית כך שיכסו את כל התחתית.

את קרם הווניל מערבבים מעט כדי שיתרכך ומוזגים אותו מעל קוביות העוגה. על הקרם מפזרים את הפירות הנבחרים ומעליהם שוב קוביות עוגה ספוגים סירופ.

את הג'לי בעזרת כף מסדרים על שכבת העוגה ולבסוף מוזגים את השמנת המתוקה שהקצפתם יחד עם כף סוכר ומעט ווניל.

אפשר לקשט למעלה עם דובדבנים, שברי שוקולד והמון אבקת סוכר.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017