חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סלט הסיזר של מיקי

כשהטמפרטורות עולות, ומרק נשמע כמו חלום בלהות כבד ומשביע במיוחד, הנה לכם המתכון המדויק. ושלא תחפפו אפילו לרגע עם החסה הזאת. המרחק בין סלט בסדר, ואפילו טוב, לסלט מצוין הוא מילימטרים בודדים בלבד.

1 ראש חסה לסועד

1 כף שטוחה חרדל דיז'ון איכותי

1 חלמון ביצה

4 פילה אנשובי איכותי קצוצים דק-דק

2-3 שיני שום טרי כתושות דק

1 כוס שמן זית עדין שבעדינים

מיץ מלימון בשל סחוט טרי

מלח ים דק ופלפל לבן גרוס דק לפי הטעם

לקרוטונים:

חצי כיכר לחם שאור בן יומיים

2 שיני שום

שליש כוס שמן זית

מלח ים לפי הטעם

גבינת פרמזן איכותי לפי הצורך.

מתכון מאת:
מתוך: סלטים

מטפלים בחסות באהבה כמו שתיארתי. לא מתקמצנים על העלים החיצוניים. מכניסים למקרר עטופים בניילון לא נצמד.

בקערה קטנה טורפים יחד את החלמון עם החרדל, מיץ הלימון, האנשובי ועם שיני השום הכתושות, ומוסיפים בזרזיף עדין את שמן הזית תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה ידנית. הרוטב יסמיך בהדרגה. מתבלים במלח ובפלפל.

הקרוטונים:

מכינים קרוטונים מלחם השאור בן היומיים שהסרתם ממנו את הקרום הקשה. חותכים לקוביות בגודל כשלושת-רבעי סנטימטר. מערבבים אותן עם שמן זית ומתבלים במלח ים גס.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהקרוטונים מזהיבים ונעשים קשים. מוציאים מהתנור ומערבבים מיד היטב עם שיני השום הכתושות. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.

מערבבים בעדינות את לבבות החסה שהכנתם עם הרוטב, ומקפידים שכל עלה יכוסה בנדיבות ברוטב. מסדרים על כל צלחת ערימה של עלים שכולם מונחים באותו כיוון.

מפזרים עליהם מעט קרוטונים, ומגרדים מעל בנדיבות, שלא יגידו שאתם קמצנים, גבינת פרמזן או גרנא פדנה טובה, ומגישים מיד.

נ"ב: אפשר לצרוב חזה עוף ולהגיש מעל הסלט כשהוא חתוך לפרוסות דקות. אפשר גם לשים כמה וכמה פרוסות בייקון במחבת, וכשהן קריספיות להוציא אותן, לחתוך לרצועות גסות, ולהוסיף מעל הסלט במקום קרוטונים.

ואפשר להוסיף שרימפס צרובים במחבת ברזל במקום כל מה שציינתי לעיל. ואין צורך אפילו להוסיף שכמה פרוסות פרושוטו לא מלוח מדי, כשהן מתחבאות ככה בתוך הסלט, יעשו לו רק שמחה... אבל תשמרו את הסלט הזה פשוט. אם אתם משתמשים בפרושוטו אל תוסיפו בייקון או שרימפס או חזה עוף. אל תוסיפו עגבניות שרי, מלפפונים או צנוניות או שומר פרוס דק. שמרו את הסלט הזה פשוט ביותר, ותנו לעלי החסה הערבית להתפצח להם בפה לבד-לבד. הם הכוכב.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017