חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק עגבניות ולחם טוסקאני

½ כיכר לחם טוסקאני בן יום או יומיים (שהתייבש קצת)

½2 ק"ג עגבניות תמר בשלות ועסיסיות

4 שיני שום קצוצות דק

2 עד 3 כוסות שמן זית עדין (עדיף מזן ליצ'ינו) - כמות השמן היא לא טעות! זהו סוד המרק הזה...

מלח ים גס לפי הטעם

1 כפית נדיבה פלפל שחור גרוס טרי

¾ כוס עלי בזיליקום טריים

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

מקלפים את קרום הלחם בעזרת סכין. מפוררים לגושים קטנים. אם הלחם טרי מידי, אפשר לייבש בתנור חם למספר דקות.

מגרדים את העגבניות על פומפייה ומניחים בצד את הקליפה. מחממים את העגבניות בסיר בינוני, מוסיפים את שיני השום הקצוצות.

כשהעגבניות מתחילות לבעבע בעדינות, מוסיפם את קרעי הלחם ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית בזרזוף עדין תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית. בשלב הזה נקבעת איכותו של המרק. המרקם שנוצר כתוצאה מהאמולסיה בין העגבניה לשמן הזית מזכיר מרקם של קטיפה...

מתבלים במלח ים, פלפל שחור ובעלי הבזיליקום.

טועמים ומגישים מיד.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.