חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם טוסקאני ללא מלח

650 גר' קמח פוקאצ'ה

350 גר' קמח דורום לפסטה

750 גר' מים קרים עם קרח

4 כפות שמן זית פירותי

30 גר' שמרים טריים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מנפים את הקמחים. מערבבים את הקמחים עם השמרים ומוסיפים את המים. לשים 6 דקות במהירות מס' 1 ועוד 6 דקות במהירות מס' 2. מוסיפים את שמן הזית לבצק בדקה האחרונה של הלישה.

מכסים את קערת הלישה בניילון ומשהים להתפחה למשך שעה. לשים במהירות בינונית עוד דקה, מכסים ניילון ומשהים לשעה נוספת להתפחה.

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים, מכסים בניילון ומשהים למנוחה של כ-20 דקות.

יוצרים מכל כדור כיכר לחם מאורכת ומהודקת היטב. מניחים להתפחה על בדים מפודרים בכמות נכבדה של קמח דורום לפסטה, מתפיחים עוד כשעה ורבע לערך. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות עם אבן אפיה בשליש התחתון של התנור, או עם תבנית אפיה רגילה.

כשהלחמים הראשונים מוכנים, הופכים אותם בזהירות על משטח האפייה החם המכוסה בנייר אפייה, עושים חתך אחד ארוך ולא עמוק מדי.

מכניסים לתנור עם לחות (5 קוביות קרח בתחתית התנור) ואופים כ-25-30 דקות לערך. מוציאים ומצננים על רשת. אופים מייד את 2 הכיכרות הנוספות.

אז אחרי שאפיתם את הלחם, אתם בוודאי שואלים את עצמכם מה עושים איתו לעזאזל?...

הלחם אמור לצאת אוורירי עם חורים גדולים וקרום לא עבה מאוד. הסיבה שלא ממליחים אותו בטוסקאנה, היא ששמים עליו פרושוטו או סלאמי שהם מלוחים מטבעם או שעושים ממנו ברוסקטה קלויה ובוזקים רק בשלב הזה מעט מלח גס אחרי שמגרדים שן שום בקצוות הקלויים. או שעושים עם הלחם שהתייבש מרק פאפא אל פומודורו אדיר....

מנסיוני, זהו הלחם האידיאלי לסלטי לחם כדוגמת הפאטוש או לקרוטונים.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.