חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם טוסקאני ללא מלח

650 גר' קמח פוקאצ'ה

350 גר' קמח דורום לפסטה

750 גר' מים קרים עם קרח

4 כפות שמן זית פירותי

30 גר' שמרים טריים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מנפים את הקמחים. מערבבים את הקמחים עם השמרים ומוסיפים את המים. לשים 6 דקות במהירות מס' 1 ועוד 6 דקות במהירות מס' 2. מוסיפים את שמן הזית לבצק בדקה האחרונה של הלישה.

מכסים את קערת הלישה בניילון ומשהים להתפחה למשך שעה. לשים במהירות בינונית עוד דקה, מכסים ניילון ומשהים לשעה נוספת להתפחה.

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים, מכסים בניילון ומשהים למנוחה של כ-20 דקות.

יוצרים מכל כדור כיכר לחם מאורכת ומהודקת היטב. מניחים להתפחה על בדים מפודרים בכמות נכבדה של קמח דורום לפסטה, מתפיחים עוד כשעה ורבע לערך. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות עם אבן אפיה בשליש התחתון של התנור, או עם תבנית אפיה רגילה.

כשהלחמים הראשונים מוכנים, הופכים אותם בזהירות על משטח האפייה החם המכוסה בנייר אפייה, עושים חתך אחד ארוך ולא עמוק מדי.

מכניסים לתנור עם לחות (5 קוביות קרח בתחתית התנור) ואופים כ-25-30 דקות לערך. מוציאים ומצננים על רשת. אופים מייד את 2 הכיכרות הנוספות.

אז אחרי שאפיתם את הלחם, אתם בוודאי שואלים את עצמכם מה עושים איתו לעזאזל?...

הלחם אמור לצאת אוורירי עם חורים גדולים וקרום לא עבה מאוד. הסיבה שלא ממליחים אותו בטוסקאנה, היא ששמים עליו פרושוטו או סלאמי שהם מלוחים מטבעם או שעושים ממנו ברוסקטה קלויה ובוזקים רק בשלב הזה מעט מלח גס אחרי שמגרדים שן שום בקצוות הקלויים. או שעושים עם הלחם שהתייבש מרק פאפא אל פומודורו אדיר....

מנסיוני, זהו הלחם האידיאלי לסלטי לחם כדוגמת הפאטוש או לקרוטונים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017