חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מאפה קמח חומוס קלוי גבינת עיזים ומיורן

כמות: 8 מנות.

 

700 גרם קמח לבן אורגני

300 גרם קמח חומוס קלוי (להשיג בחנויות תבלינים)

30 גרם שמרים טריים

½1 כוסות יוגורט כבשים

200 גרם חמאה

1 כוס מים

1 כף סוכר

1 כף מלח

4 כפות עלי מיורן קצוצים (אם אין אפשר גם אורגנו או זעתר)

3 גלילים של גבינת עיזים צעירה (עיזבלה או סנט מור)

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים קמח לבן, קמח חומוס וסוכר. ממיסים את השמרים הטריים לתוך הקמח בתנועות עיסוי. מוסיפים מים, יוגורט וחמאה ולשים 3-4 דקות. מוסיפים מלח, 2 כפות מיורן קצוץ ולשים 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים במגבת לחה ומתפיחים שעה וחצי.

מחממים בינתיים תנור ל- 180 מעלות. מחלקים לשני כדורים ומתפיחים 40 דקות נוספות. מרדדים את הכדורים לעלה שטוח בגובה של 1.5 ס"מ. קורעים גליל וחצי גבינת עיזים מעל כל עלה ומפזרים מעל כף מיורן. מגלגלים לגליל ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 30 דקות בחום של 180 מעלות עד להשחמה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017