חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוגת תפוחים כפרית - עוגת מלי

עוגה מדליקה, קלה מאוד להכנה. המראה שלה גס וכפרי ולכן יתאים מאוד לסחוב אותה אתכם לפיקניק של יום העצמאות מבלי לחשוש שבדרך תיהרס. חוץ מזה, אחרי כל כך הרבה בשר הכי כיף לאכול עוגת פרי קלילה מתוקה וחמצמצה. חג שמח.

לתחתית:

7 תפוחי עץ גרני סמיט שלמים קלופים וללא ליבה

קונפיטורת משמשים/חבושים/הדרים

1 כוס סוכר

100 גרם חמאה ללא מלח

½ כוס אגוזים שבורים גס (אגוזי מלך/פקאנים/ברזיל)

לעוגה שמעל:

4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

4 כפות סוכר

3 כפות קמח רגיל

1 כף קמח תופח

למי שמתחשק אפשר להוסיף מעט ברנדי או ליקר קלבדוס

מתכון מאת:

עוד מתכונים למנגל יום העצמאות

התחתית:

בתבנית אפייה עגולה ואטומה היטב מפזרים 50 גרם קוביות חמאה שבמתכון.

מניחים את תפוחי העץ צמודים זה לזה, ממלאים את צינור הנקי של ליבת התפוח בקונפיטורה שתבחרו, מכניסים פנימה את האגוזים השבורים ומפזרים מעל התפוחים את הסוכר ושארית קוביות החמאה.

אופים ללא כיסוי בתנור שחומם ל -200 מעלות עד להשחמת וריכוך התפוחים (משהו כמו 30 דקות אפייה). בזמן שהתפוחים בתנור מכינים את מסת העוגה שתבוא על התפוחים בהמשך.

העוגה שמעל:

מקציפים את החלבונים עם שתי כפות סוכר שאותן מוסיפים בהדרגה. מניחים את הקערה עם החלבונים המוקצפים בצד.

בקערה נפרדת ובעזרת מטרפה ידנית, מקציפים את החלמונים יחד עם 2 כפות הסוכר הנותרות, את הסוכר מוסיפים מיד בתחילת ההקצפה. טורפים היטב עד שנוצר קרם חיוור וסמיך.

מוסיפים את החלבונים אל קרם החלמונים תוך כדי תנועות קיפול עדינות. מנפים פנימה את הקמחים ועוטפים יחד רק עד לאיחוד וקבלת מסה חלקה. בשלב הזה ניתן להוסיף את האלכוהול למי שמעוניין.

מוזגים את המסה מעל התפוחים שנאפו ומחזירים לתנור לאפייה של כ-20 דקות בחום של 190 מעלות.

מוציאים את העוגה מהתנור, מאפשרים לה להתקרר 5 דקות, משחררים בזהירות בעזרת סכין את העוגה מדופן התבנית והופכים בבת אחת על צלחת הגשה. אפשר וכדאי לפזר אבקת סוכר על העוגה אחרי שהתקררה.

עוד מתכונים למנגל יום העצמאות

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017