חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק כרשה חמציצים וערמונים

5-4 כרשות עם החלק הירוק

שתי אגודות עלי חמציץ

½ קילוגרם ערמונים טריים

1.5 ליטרים מרק עוף ביתי מסונן ומחומם

6 כפות שמן זית עדין ועוד 3 כפות

6 שיני שום קצוצות דק

קורט מוסקט מגורר

פלפל לבן גרוס לפי הטעם

100 גרם גבינת פרמזן

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

שוטפים וקוצצים היטב את הכרשות. שוטפים וקוצצים גס את עלי החמציץ.

חורצים איקס בקליפת הערמונים ומבשלים במים חמים 20-15 דקות וקולפים אותם. זו הדרך הקלה ביותר לקלוף ערמונים לתבשילים.

מקפיצים את הכרשות הקצוצות ב-6 כפות שמן זית עד שהן נעשות שקופות. מציפים במרק העוף החם. מוסיפים את עלי החמציץ, מתבלים במלח, במוסקט ובפלפל הלבן לפי הטעם.

מוסיפים את הערמונים הקלופים, מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים בבישול עוד 15-10 דקות על להבה נמוכה.

בינתיים, מחממים מחבת קטנה עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בתוכה את שיני השום הקצוצות כ-20 שניות בלבד, עד שריחם עולה.

מוסיפים את השום המטוגן לסיר. מערבבים. יוצקים לקערות ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מלמעלה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017