חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק כרשה ותפוחי אדמה

מתאים לשש עד שמונה מנות. 

4 כרשות עסיסיות עם החלק הירוק

5 תפוחי אדמה לבנים

5 כפות שמן זית

50 גרם חמאה

חצי ליטר יוגורט עזים איכותי (בניגוד ליוגורט מחלב פרה, יוגורט עזים לא מתפרק בבישול)

4 תרמילי הל מפורקים וכתושים

פלפל לבן גרוס בנדיבות

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

שוטפים היטב את הכרשות מהחול וקוצצים גס. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות-קטנות.

מחממים את החמאה ואת שמן הזית בסיר שטוח, ומקפיצים בתוכם את הכרשה רק עד שהיא נעשית שקופה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ההל הכתוש והפלפל הלבן.

ממשיכים בהקפצה עוד קצת, ומציפים במים חמים. מוסיפים מלח לפי הטעם, ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.

מוסיפים את היוגורט באיטיות תוך כדי ערבוב, וממשיכים בבישול על להבה נמוכה ביותר עוד כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

תגובות גולשים

2.

"דפנה היקרה, תשובתי לשאלתך מדובר בשש עד שמונה מנות, הכל תלוי בגודל הרעב כמובן."

— ארז קומרובסקי, מתת | 24.01.16 15:01
1.

"תודה על המתכון! על כמה מנות מדובר?"

— דפנה, תל אביב | 20.01.16 10:30
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017