חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק הבובעס של נתי

½ קילוגרם שעועית בובעס (משרים במים כל הלילה, או 12 שעות; אם לא השריתם, פטנט לקיצור: שופכים על השעועית מים רותחים וחולטים אותה כשעה. אחר כך ממשיכים בהרתחה על האש כרגיל)

1 קילוגרם צוואר עגל טרי, חתוך לקוביות בינוניות (שני סנטימטרים בערך)

3-4 עצמות רגל

1 קילוגרם עגבניות בשלות קצוצות

שלושה בצלים קצוצים גס

2 פלפלים חריפים אדומים מגולענים וקצוצים

3 גזרים עסיסיים חתוכים לקוביות

4 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות של סנטימטר

10 שיני שום חצויות

½ כרוב ירוק קצוץ גס

1 אגודת עלי כוסברה קצוצים

1 כף פפריקה אדומה איכותית

1 כפית זירעוני כמון כתושים

½ כף פלפל שחור גרוס טרי

⅓ כוס שמן זית עדין

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: בשרים / מרקים

מסננים את השעועית ומכניסים אותה לסיר עם מים טריים על האש. קצת לפני הרתיחה מקפים את הקצף.

בינתיים "סוגרים" את העצמות ואת קוביות הבשר שהכנתם בשמן זית בתוך סיר גדול, עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. מוציאים מהסיר את הבשר ואת העצמות ומכניסים לתוכו את הגזרים, הסלרי, הבצלים ואת הפלפל האדום החריף. מטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ.

מוסיפים את הפלפל השחור, זירעוני הכמון, הפפריקה, שיני השום ואת העגבניות הקצוצות. ממשיכים בטיגון עוד כ-10 דקות, תוך ערבוב בכף עץ. מוסיפים את עלי הכרוב הקצוצים.

ממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות, ומחזירים את הבשר ואת העצמות לסיר. מוסיפים את השעועית ומציפים במים חמים. מתבלים במלח. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שנוצר. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עוד כשעתיים-שלוש, או עד שהמרק מסמיך ונעשה טעים.

רבע שעה לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה הקצוצה וממשיכים בבישול. מגישים בקערות מרק עמוקות ואומרים תודה לנתי על מי שהיא ועל המתכון שלה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017