חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

הגפילטע של שלוש הגרציות

1 קילוגרם קרפיון ללא עור ועצמות

750 גרם בצל לבן

100-200 גרם קמח מצה

3 ביצים גדולות טרופות עם שלוש כפות מים

חצי כוס שמן חמניות

3-4 כפות סוכר

1.5 כפות מלח

1.5 כפות פלפל לבן טחון טרי

3 כוסות עלי ראשד קצוצים דק-דק (תוספת מודרנית, לא חובה)

1.5 כוסות פיסטוקים קלויים כתושים (כנ"ל)

לציר:

עצמות וראש קרפיון

3 בצלים שלמים

3 גזרים שלמים

1 גבעול סלרי

10 גרגירי פלפל אנגלי

מעט עלי דפנה

2 כרשות מנוקות חצויות

3 ליטרים מים

לבישול השני:

3 גזרים

1 בצל גדול

6 גרגירי פלפל אנגלי

4 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל לבן שלמים

סוכר ומלח לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: דגים / חגים

הציר:

שוטפים את הראשים ואת האדרות ומביאים לרתיחה. מבשלים יחד עם הירקות שלושה ליטרים מים. מביאים לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה.

מבשלים ברתיחה עדינה ככל האפשר במשך כ-30 דקות. מסננים היטב.

הקציצות:

חותכים פילה קרפיון ובצל לחתיכות קטנות, וטוחנים יחד פעמיים במטחנת בשר. מוסיפים את כל החומרים, פרט לקמח המצה, ומערבבים היטב.

מוסיפים קמח מצה תוך כדי ערבוב, עד שהמסה יציבה אך לא קשה מדי. חשוב לזכור שקמח מצה הוא שתיין רציני ויכול לייבש את הקציצות. טועמים, מתקנים תיבול במלח ובסוכר, ושומרים במקרר.

בינתיים מחממים בסיר רחב את הנוזל המסונן עם המרכיבים לבישול השני, ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים את הקציצות בעדינות בתוך הציר החם (רתיחה עדינה) ומבשלים כ-20 דקות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017