חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קציצות הדגים של אימא

הגפילטע בכתב ידה ובמילותיה המדויקות של אמי: קונים שני דגים. קרפיונים. מפרידים את האדרות והראשים, וטוחנים רק את הבשר ללא העצמות והעור.

לקציצות:

1 קילוגרם דגים טחונים

שני בצלים גדולים

2 ביצים טריות

2 ביצים קשות

1.5-3.5 כפות קמח מצה (תלוי בדגים ובגודל הביצים)

כפית פלפל שחור

מלח דק לפי הטעם

כף סוכר

לציר הדגים:

2-3 בצלים גדולים פרוסים

4-5 גזרים פרוסים

האדרות פלוס הראשים

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

מלח ים גס לפי הטעם

הרבה פלפל שחור

מתכון מאת:
מתוך: דגים / חגים

הציר:

מרתיחים במים את הבצלים, הגזרים, האדרות, הפטרוזיליה ואת השמיר, ומבשלים כחצי שעה. טועמים. מתקנים. מוציאים את האדרות ואת הראשים.

הקציצות:

מערבבים היטב את כל החומרים, שלא יהיו גושים. מרסקים את הבצלים בפוד פרוססור. מוסיפים את הביצים הקשות, ובסוף את הביצים הטריות (לכמה פולסים).

מוסיפים את הדגים הטחונים, ומאחדים. מוסיפים קמח מצה. העיסה צריכה להיות רכה (לא נוזלית). מוסיפים תבלינים לפי הצורך.

קורצים את הקציצות בידיים רטובות. מניחים בציר. מבשלים כשעתיים. נזהרים שלא ייגמרו הנוזלים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.