חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

דבאייל

בכל פעם שאני יורד למרכז ומגיע לביקור אצל אחותי הקטנה ואצל הילל, הזאטוט הקטנצ'יק שלה, אנחנו מתיישבים לנו על הספה ומנשנשים דבאייל שהיא קונה בדרום תל אביב. דבאייל, למי שלא יודע, הוא חטיף חומוס, בצורת מקלונים דקים או עבים.

150 גרם קמח חומוס

2 ביצים

½ כפית מלח דק

1 כפית זירעוני כמון

1 כפית זירעוני כוסברה

½ כפית זירעוני חילבה

½ כפית כורכום

1 כפית גרגירי פלפל שחור

מתכון מאת:
מתוך: תוספות

כותשים יחד את כל התבלינים במכתש ובעלי (או במטחנה חשמלית). מערבבים את קמח החומוס עם הביצים ועם התבלינים.

מוסיפים מלח לפי הטעם. טועמים ומתקנים חריפות ומליחות לפי הצורך. מחממים בסיר שמן תירס או שמן חמניות.

אם אין לכם צילינדר לדבאייל, אתם יכולים להכניס את המסה לתוך מטחנת בשר קטנה ולהשתמש בדסקית בעלת החורים הקטנים. מקרבים את המטחנה לסיר, מסובבים את הידית, ומטגנים את מקלוני הבצק שיוצאים מהמטחנה עד שהם נעשים קריסיפיים.

אוכלים מיד, כמה שיותר, שותים מיץ גויאבה, ושואלים את עצמכם איפה הייתם עד עכשיו...

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.