חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מאפה עשבי בר וגבינות ביוגורט ורימונים

לבצק:

½ ק"ג קמח

10 גר' שמרים

50 גר' שמן זית

300 גר' מים

1 כפית גדושה מלח גס

½ כוס עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום,זעתר,רוזמרין,תימין,מרווה)

למילוי עשבים:

כוס עלי חמציץ שטופים וקצוצים

כוס עלי ריג'לה שטופים וקצוצים

כוס עלי חוביזה שטופים וקצוצים

כוס עלי מלוחייה שטופים וקצוצים

כוס עלי תרד (רצוי תורכי) שטופים וקצוצים

½ כוס עלי סלרי שטופים וקצוצים

½ כוס בצל לבן קצוץ

½ כוס בצל לבן קצוץ

5 שיני שום פרוסות

מיץ משני לימונים

מלח ופלפל שחור טחון טרי

½ כוס שמן זית

2 כדורי מוצרלה מגורדים

300 גר' גבינת ג'בן עיראקית (או פטה מגורדת)

200 גר' גבינת סולונגוני גרוזינית (או צפתית כבשים מגורדת)

ליוגורט להגשה:

כוס יוגורט כבשים

1 כף דבש

10 עלי בזיליקום קטנים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

הבצק:

ממיסים שמרים בקמח לשים עם מים כ 2 דקות מוסיפים שמן מלח ועשבי תיבול ולשים לבצק רך.מתפיחים שעתיים מכוסה במגבת לחה.מחממים תנור ל240 מעלות. מחלקים לכדורים במשקל 100 גר' מורחים בשמן זית ושוב מתפיחים מכוסה כ- 40 דקות.

מילוי העשבים:

במחבת כבדה מחממים שמן זית מאדים בצל כרישה לאחר 2 דקות מוסיפים שום. מחכים דקה שהשום יפיץ את ריחו ומוסיפים את העשבים. מתבלים במלח פלפל ולימון טועמים מתקנים תיבול ומקררים.

 

מערבבים עשבים וגבינות.

מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק ( 0.5 ס"מ) , מפזרים 4 כפות מילוי בשליש הקרוב מגלגלים לרולדה מהדקים קצוות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ברווחים של 8 ס"מ לפחות. משמנים כל מאפה ואופים עד להזהבה כ - 20 דקות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017