חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מאפה עשבי בר וגבינות ביוגורט ורימונים

לבצק:

½ ק"ג קמח

10 גר' שמרים

50 גר' שמן זית

300 גר' מים

1 כפית גדושה מלח גס

½ כוס עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום,זעתר,רוזמרין,תימין,מרווה)

למילוי עשבים:

כוס עלי חמציץ שטופים וקצוצים

כוס עלי ריג'לה שטופים וקצוצים

כוס עלי חוביזה שטופים וקצוצים

כוס עלי מלוחייה שטופים וקצוצים

כוס עלי תרד (רצוי תורכי) שטופים וקצוצים

½ כוס עלי סלרי שטופים וקצוצים

½ כוס בצל לבן קצוץ

½ כוס בצל לבן קצוץ

5 שיני שום פרוסות

מיץ משני לימונים

מלח ופלפל שחור טחון טרי

½ כוס שמן זית

2 כדורי מוצרלה מגורדים

300 גר' גבינת ג'בן עיראקית (או פטה מגורדת)

200 גר' גבינת סולונגוני גרוזינית (או צפתית כבשים מגורדת)

ליוגורט להגשה:

כוס יוגורט כבשים

1 כף דבש

10 עלי בזיליקום קטנים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

הבצק:

ממיסים שמרים בקמח לשים עם מים כ 2 דקות מוסיפים שמן מלח ועשבי תיבול ולשים לבצק רך.מתפיחים שעתיים מכוסה במגבת לחה.מחממים תנור ל240 מעלות. מחלקים לכדורים במשקל 100 גר' מורחים בשמן זית ושוב מתפיחים מכוסה כ- 40 דקות.

מילוי העשבים:

במחבת כבדה מחממים שמן זית מאדים בצל כרישה לאחר 2 דקות מוסיפים שום. מחכים דקה שהשום יפיץ את ריחו ומוסיפים את העשבים. מתבלים במלח פלפל ולימון טועמים מתקנים תיבול ומקררים.

 

מערבבים עשבים וגבינות.

מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק ( 0.5 ס"מ) , מפזרים 4 כפות מילוי בשליש הקרוב מגלגלים לרולדה מהדקים קצוות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ברווחים של 8 ס"מ לפחות. משמנים כל מאפה ואופים עד להזהבה כ - 20 דקות.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.