חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם יוגורט וזיתים

חומרים ל-2 כיכרות.

1 ק"ג קמח לחם

1 כף שטוחה של שמרים יבשים

½2 כוסות יוגורט

½ 1 כוסות מים מינרליים קרים

1 כוס זיתי תאסוס מגולענים

½ כף מלח ים עדין

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

שמים את הקמח בקערה גדול, מוסיפים את היוגורט ומפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים. מוסיפים מים לשים מספר דקות עד שנוצר בצק רך. מוסיפים את הזיתים והמלח וממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות. הבצק יהיה רך ודביק למדי – וכך הוא צריך להיות.

מכסים את הבצק בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. מדי חצי שעה "מפילים" את הבצק (מוציאים ממנו את האוויר) ולשים חצי דקה.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח בנדיבות וחוצים אותו לשניים. יוצרים מכל מחצית כיכר מוארכת, תוך שאוספים באצבעות קמח ומבליעים אותו בתחתית הכיכר. אין צורך להוציא את האוויר מהבצק. הופכים את הכיכרות ומניחים אותן על תבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה מקומח. מכסים את התבנית בניילון ומתפיחים כשעה.

בינתיים מחממים את התנור ל- 230 מעלות עם אבן אפייה בשליש התחתון שלו. כשהכיכרות מוכנות לאפייה מחליקים אותן עם נייר האפייה על אבן האפייה שחיממתם בתנור. זורקים על תחתית התנור מעט מים כדי ליצור בו לחות. אופים כ- 20 דקות.

מנמיכים את חום התנור ל- 210 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ- 25 דקות. הלחמים מוכנים כאשר מכים בתחתיתם ונשמע צליל חלול. מוציאים ומצננים על גבי על רשתות צינון.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017