חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם שיפון מהיר

מרכיבים ל-2 לחמים ארוכים.

1 ק"ג קמח שיפון מלא

200 גרם קמח לחם

30 גרם שמרים טריים

2-3 כפות דבש איכותי

½ 1 כפות מלח

כוס צימוקים שחורים קצוצים דק שהושרו ב-100 מ"ל מים חמימים למשך שעה

900 מ"ל מים בטמפ' החדר

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מנפים יחד את קמח השיפון וקמח הלחם. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב.

מוסיפים את הדבש והמים ולשים. אין צורך להיבהל מהרטיבות של הבצק. אחרי מספר דקות מוסיפים את הצימוקים ואת המלח וממשיכים בלישה עוד מספר דקות.

מכסים את קערת הבצק בניילון ומתפיחים כשעה.

מעבירים את הבצק המותפח למשטח מקומח בקמח שיפון.מחלקים ל-3 חלקים בעזרת סכין גדולה או קלף מתכת.

יוצרים גליל ארוך ושווה ברוחבו מכל אחד מחלקי הבצק. שמים את הגלילים, כל אחד, בתבנית מלבנית כמו אינגליש קייק, מכסים את הלחמים שבתבניות בניילון ומתפיחים כשעה.

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות עם תבנית מלאה במים (שחוממו יחד עם התנור) בתחתיתו ואופים למשך 50 דקות.

ב-10 הדקות האחרונות אפשר להוציא את הלחמים מהתבניות ולהמשיך באפייה כך שיאפו גם בתחתיתם היטב.

תגובות גולשים

1.

"אם רוצים להשתמש במחמצת במקום שמרים מה הכמויות? תשובתו של ארז: דווקא את המתכון הזה לא כדאי להסב לשאור... יש מלא מתכונים של לחמי שאור עם קמח שיפון וצריך לחפש אותם ולא לעשות שעטנז..."

— שירלי, מודיעין | 26.12.12 15:22
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017