חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם שיפון עם קפה שחור

מרכיבים ל-2 לחמים.

700 גרם קמח שיפון

400 גרם קמח לחם

35 גרם שמרים טריים

3 כפות גדושות קפה שחור איכותי מעורבב ב-300 מ"ל מים רותחים, מקורר לטמפ' החדר ומסונן

90 גרם סוכר חום

1 כף גדושה מלח

520-550 מ"ל מים בטמפ' החדר

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מנפים את הקמחים ומפוררים לתוכם את השמרים הטריים. מוסיפים את הסוכר, מי הקפה המסוננים והמים.

לשים הכל יחד כ-8 דקות עד שמתקבל בצק חלק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד מספר דקות. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי.

מחלקים את הבצק ל-2 ויוצרים 2 כיכרות מאורכות. מניחים על תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון ומתפיחים עוד כשעה.

מחממים את התנור לטמפ' של 230 מעלות ובתוכו אבן אפייה או תבנית מתכת רגילה בשליש התחתון של התנור.

יוצרים 3 חתכים אלכסוניים על גבי הלחמים בעזרת סכין יפנית חדשה מאד ומחליקים את הלחמים עם נייר האפייה אל התבנית המחוממת בתנור/אבן האפייה. מניחים תבנית בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים על מנת ליצור אפייה בלחות וסוגרים במהירות את התנור.

אופים כ-15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-34-45 דקות, תלוי כמה עבה אתם אוהבים את קרום הלחם שלכם.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.