חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם שיפון ואגוזים

ל-2 לחמים.

700 גרם קמח שיפון מלא

300 גרם קמח לחם

30 גרם שמרים טריים

200 גרם אגוזי מלך טחונים לאבקה

¼ 1 כפות מלח

4 כפיות סירופ אגבה

750-800 מ"ל מים בטמפ' החדר

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מנפים את הקמחים, מפוררים ומערבבים היטב את השמרים בתוך הקמחים. מוסיפים את האגוזים הכתושים וסירופ האגבה. מוסיפים את המים ומתחילים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד.

מוסיפים את המלח ולשים עוד מספר דקות או עד שמתקבל בצק גמיש ואלסטי.

מכסים את קערת הבצק ניילון ומתפיחים כשעה וחצי.

לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. יוצרים 2 כדורים יפים וחלקים תוך כדי שמוציאים את כל האוויר שבבצק ע"י לישה.

מניחים על תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד כשעה-שעה וחצי, תלוי בטמפ' החדר.

מחממים את התנור לטמפ' של 210 מעלות ובתוכו אבן אפייה בשליש התחתון של התנור. אם אין ברשותכם אבן אפייה, השתמשו בתבנית מתכת רגילה שתתחמם בתנור.

מניחים תבנית נוספת בתחתית התנור לתוכה מוזגים מים מיד עם כניסת הלחמים, על מנת ליצור אפייה בלחות. מחליקים את הלחמים ונייר האפייה מהתבנית עליה הם מונחים אל התבנית שחוממה בתנור.

אופים 20 דקות ואז מנמיכים את החום ל-200 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-30 דקות.

תגובות גולשים

3.

"כל הכבוד מתכונים מעולים ומדויקים"

— יוחאי, השרון | 06.04.16 11:09
2.

"ניתן להחליף את סירופ האגבה בסוכר באותה כמות"

— ארז קומרובסקי, מתת | 14.05.14 14:39
1.

"האם ניתן להחליף את סירופ האגבה בסוכר? ואם כן באיזו כמות. תודה!"

— רעות, תל אביב | 04.05.14 16:33
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017