חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

חיתוכיות פטל שחור וקראמבל

לבצק:

100 גרם אבקת סוכר  (שקית)

200 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

300 גרם קמח לעוגיות (הקמח הרך ביותר של סוגת)

1 ביצה

½ כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק ביותר

צנצנת ריבת פטל שחור איכותית להמשך המתכון

לקראמבל (פירורים פריכים):

150 גרם סוכר דמררה

150 גרם חמאה ללא מלח חתוכה לקוביות

240 גרם קמח עוגיות

מתכון מאת:

הבצק:

מערבבים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה עד להיווצרות של פירורים אחידים בגודלם. מוסיפים פנימה את הביצה והג'ינג'ר, מערבבים רק עד לאיחוד כל מרכיבי הבצק.

מעבירים למשטח עבודה מקומח, מאחדים שוב את הבצק, יוצרים ממנו כדור פחוס ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה לפחות.

הקראמבל:

שמים בקערה את כל החומרים. מתחילים להעביר את החומרים בין הידיים בתנועות של חיכוך כדי ליצור פירורים (כמו הכנת קוסקוס). אם יש צורך הוסיפו מעט קמח.

את הקערה עם הקראמבל המוכן עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר עד השימוש.

יצירת ה-SLICES:

על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לגודל תבנית אפייה. לא לשכוח להמשיך ולקמח במידת הצורך גם את משטח העבודה שלכם וגם את השטח העליון של הבצק.

את תבנית האפייה רפדו בנייר אפייה, בעזרת נייר ניגוב לח שפשפו מעט את תחתית התבנית ואז הניחו את נייר האפייה, הוא יתיישב לכם היטב במקומו.

רדדו את הבצק לעובי יחסית דק, כ- 2 מ"מ. קמחו מעט את המערוך וגלגלו עליו בזהירות את הבצק. במהירות שטחו את הבצק שעל המערוך אל תוך בסיס תבנית האפייה. ישרו בעזרת הידיים איפה שצריך כדי שהבצק יכסה בצורה יפה את כל שטח התבנית.

הכניסו את התבנית עם הבצק למקרר ל- 10 דקות כדי שהמשך העבודה יהיה נוח.

בינתיים חממו את התנור שלכם ל-190 מעלות.

מירחו שכבה יפה ושופעת של ריבת פטל על כל רוחב ואורך הבצק אבל השאירו את שוליי הבצק חשופים וללא ריבה. לריבה יש נטייה להישרף ולהפוך לקרמל עקב היותה עמוסת סוכר, הקרמל הוא דבק אכזרי באפייה ונוכחותו בדפנות התבנית עלול לגרום לשברים במאפה כאשר נרצה לשחרר מהתבנית.

את הבצק עם ריבת הפטל כסו בנדיבות בקראמבל עד שיהיה בלתי אפשרי לראות את הריבה.

הכניסו לתנור החם לאפייה של כ- 25 דקות או עד שהפירורים זהובים ויפים.

הוציאו מהתנור ואפשרו למאפה להתקרר לגמרי. לאחר קירור העבירו בזהירות לקרש חיתוך, קחו סכין חדה, עדיף חלקה ולא משוננת וחיתכו את משטח הבצק לאורכו ל-4 חלקים שווים, כל חלק חיתכו ל- 6. יצרתם לכם SLICES מקסימים וטעימים.

סננו מעט אבקת סוכר עליהם. מובטחת הנאה צרופה מכל ביס.

והנה וריאציה נוספת למי שאינו אוהב ג'ינג'ר. השמיטו את הג'ינג'ר המגורד בתוך הבצק והוסיפו במקומו גרידת תפוז או אל תוסיפו כלום. לטעמי, מכיוון שריבת הפטל השחור עשירה ומתוקה מאוד, מעט חריפות מתונה של הג'ינג'ר או טיפת חמיצות של קליפת תפוז תמתן מעט את המתיקות ותיצור טעם מסקרן ומעניין וכמובן טעים.

יאממי ובתאבון.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017