חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מאפה חצילים ופטה כבשים

חומרים לבצק:

500 גר' קמח מלא

250 גר' בורגול דק

½2-2 כוסות מים קרים

25 גר' שמרים

1 כפית מלח

1 כוס פרמז'ן

½ כוס בזיליקום קצוץ

חומרים למילוי:

4 חצילים בלאדי בינוניים

¾ כוס שמן זית

300 גר' פטה כבשים מפוררת

1/2 כוס בזיליקום

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

לערבב את כל חומרי הבצק וללוש במשך 10 דקות עד שנוצר בצק אחיד ומבריק (הבצק לא צריך להיות מאד נוזלי ודביק, רצוי שיהיה אפשר לרדד אותו בקלות). לתת לבצק לנוח במקום קריר בקערה משוחה בשמן זית, כשעה-שעה וחצי. לחלק את הבצק ל- 10 כדורים ולתת לבצק לנוח עוד כ- 20 דקות.

בינתיים, מכינים את המילוי: קוצצים את החצילים לקוביות קטנות (לא צריך לקלף). מטגנים בשמן הזית עד שמזהיב ומסננים היטב. מניחים לחצילים להתקרר מעט ומערבבים עם הפטה, הבזיליקום והפלפל הירוק החריף.

מרדדים כל כדור לעיגול דק. מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל עיגול בצק. סוגרים את הבצק על המילוי ומהדקים היטב, מרדדים שוב בעדינות בעזרת האצבעות. מחממים תנור לטמפ' הגבוהה ביותר 250-300 מעלות. אופים על אבן אפיה או על מגש מתכת שחומם מראש. משך האפיה קצר יחסית – כ-10 דקות. מוציאים ומגישים חם עם יוגורט סמיך.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.