חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

בצק פאטייר - אוזני המן מלוחות

ל-20 פאטיירים.

500 גרם קמח פוקאצ'ה-פיצה

25 גרם שמרים טריים

1.5-2 כפות סוכר

½ כף מלח

2 כפות שמן זית

300-325 מ"ל מים

אפשרויות למילוי:

מילוי תרד

מילוי חומוס

מילוי חמציץ

מילוי עגל

מילוי זעתר

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / חגים

מנפים את הקמח ומפוררים את השמרים לתוכו. מערבבים היטב ומוסיפים את שאר החומרים, לשים כ-10 דקות לערך עד שנוצר בצק משיי וגמיש. הבצק לא אמור להיות דביק כלל וכלל, אם הוא יצא רטוב מדי, אל תהססו להוסיף מעט קמח.

מכסים את קערת הבצק בניילון ומתפיחים כחצי שעה. מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה קצרה של 20 שניות וממשיכים בהתפחה עוד כחצי שעה. מוציאים שוב את האוויר ושוב מתפיחים חצי שעה נוספת.

מחלקים את הבצק ל-20 כדורים יפים, מניחים על משטח מקומח, מכסים בניילון ונותנים לכדורים מנוחה של 10-15 דקות.

לוקחים כדור בצק, מקמחים מעט את המשטח העבודה ואת המערוך ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ-12 ס"מ.

ממלאים את מרכז העיגול בכף גדושה של המילוי.

 

אפשרויות למילוי:

פאטייר במילוי תרד, פאטייר במילוי חומוס, פאטייר במילוי חמציץ, פאטייר במילוי עגל, פאטייר במילוי זעתר.

 

מרטיבים את קצוות הבצק במים בעזרת מברשת. סוגרים את קצוות העיגול כלפי המרכז ויוצרים אוזן המן משולשת. משאירים פתח קטן על מנת שאפשר יהיה לראות את המילויים השונים והלבדיל ביניהם. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.

מניחים את אוזני המן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-15-30 דקות, תלוי בטמפרטורת החדר.

מחממים את התנור לחום של 240 מעלות, מניחים בשליש התחתון של התנור אבן אפייה או תבנית מתכת על מנת שתתחמם מאד.

כשהתנור והתבנית הגיעו לחום הרצוי, מחליקים את נייר האפייה עליו הפאטיירים אל התבנית/אבן האפייה המחוממת. סוגרים בזריזות את דלת התנור ואופים כ-10-15 דקות, תלוי בעוצמת התנור שלכם.

אפשר להבריש את הפאטיירים בשמן זית.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017