אוזניים מחופשות – בצק אווזים במילוי פרג מלוח
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

אוזניים מחופשות – בצק אווזים במילוי פרג מלוח

20-25 יחידות.

לבצק אווזים:

500גרם קמח חלה של סוגת

3 גרם שמרים יבשים (פחות מחצי כפית)

200 גרם שומן אווז מומס ומסונן (ניתן לקנות קפוא במעדניות ובסופרים מסוימים)

½ כף שטוחה מלח

1 כף חומץ בן יין לבן

150 גרם מים קרים

למילוי פרג מלוח:

½1 כוסות פרג טחון

¼1 כוסות חלב 3%

½ כף דבש פרחי בר איכותי

½ כף גרידת לימון

½ כף מיץ לימון סחוט

2 בצלים בינוניים קצוצים ומטוגנים עד לשקיפות

4 כפות שמן זית

80 גרם גבינת פרמזן איכותית מגורדת דק

מלח לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / חגים

הבצק:

מערבבים היטב את הקמח עם השמרים. מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהמים. מתחילים לערבב את חומרי הבצק תוך כדי הוספת המים ויוצרים בצק אחיד.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

המילוי:

מרתיחים את החלב יחד עם הדבש. כשרותח מכבים את האש ומוסיפים פנימה את הפרג, מיץ לימון, גרידת לימון, הבצל המטוגן והפרמזן.

מקררים לטמפרטורת החדר וממלאים את האוזניים בפרג.

הכנת האוזניים:

מרדדים את בצק האווזים על משטח מקומח לעובי דק דק. קורצים עיגולים בקוטר 7- 8 ס"מ.

ממלאים כל עיגול בצק בכף מלאה מלית פרג וסוגרים לצורת אוזן (משולש). מהדקים היטב ומניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

מורחים בביצה, מתפיחים כ- 10 דקות. מורחים שוב בביצה ואופים בתנור חם, 200 מעלות כ- 15 דקות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017