חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

אוזניים מבצק יוגורט כבשים ומילוי גבינת ריקוטה

20-25 יחידות.

לבצק:

500 גרם קמח לחלה (סוגת)

25 גרם שמרים טריים

80 גרם סוכר

6 גרם מלח

1 ביצה

200 גרם חמאה בחום החדר

200 מ"ל יוגורט כבשים (½1 מיכל של יוגורמה)

גרידת לימון קטן

למילוי:

500 גרם ריקוטה איכותית

100 גרם סוכר

מעט תמצית וניל איכותית או גרגירי מקל וניל אחד

מתכון מאת:

הבצק:

מפוררים את השמרים לתוך קערה עם הקמח ומערבבים היטב.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד. אין צורך בלישה ארוכה, אלא רק עד לחיבור טוב של המרכיבים. המטרה היא ליצור בצק נימוח ונעים. לישת יתר תגרום לבצק להפוך לקשיח.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות.

המילוי:

מערבבים את חומרי המלית רק עד לחיבור הסוכר בריקוטה. ערבוב יתר יגרום לריקוטה להפוך לקשיחה ומסטיקית.

הכנת האוזניים:

על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק לעובי הדק ביותר האפשרי מבלי שהבצק ידבק או יקרע. קורצים עיגולים וממלאים את מרכזו של כל עיגול במלית הריקוטה.

מחזיקים את דפנות העיגול בין האצבעות וסוגרים אותן אחת לכיוון השנייה ויוצרים צורה של משולש. משאירים פתח קטן בראש המשולש על מנת שאפשר יהיה לראות את המילוי.

מסדרים את האוזניים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה. מורחים בביצה ומתפיחים כ – 15 דקות.

אופים בתנור שחומם מראש ל -200 מעלות כ-15 דקות. כאשר האוזניים אפויות והתקררו להן בוזקים עליהן אבקת סוכר בנדיבות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017