חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחמניות ראשי שום שלמים

10 ראשי שום שלמים כולל הגבעול

שליש כוס שמן זית

4-5 כוסות קמח אורגני מלא

30 גרם שמרים טריים

1 וחצי כוסות מים מינרלים קרים

חצי כוס יוגורט עזים

כף מחוקה מלח גס

2 כפות דבש פרחי בר

1 כף עלי תימין קצוצים דק

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים את הקמח והשמרים. יוצרים חור במרכז תערובת הקמח ויוצקים לתוכו את המים, היוגורט והדבש. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד (לא דביק מדי). מוסיפים את המלח והתימין ולשים עוד מספר דקות, עד לקבלת בצק אלסטי, מתפיחים את הבצק שעה וחצי.

צולים את ראשי השום עם שמן זית בתנור (שחומם מראש ל- 150 מעלות), ל- חצי שעה. בסיום הצלייה לקרר בטמפ' החדר.

מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים, מקררים אותם חצי שעה במקרר – מרדדים לקוטר של 12 ס"מ ומניחים לתפיחה נוספת של 20 דקות. שמים את ראש השום במרכז הבצק, עוטפים אותו וקושרים את הקצוות בגבעול של השום הירוק. משאירים להתפחה נוספת של חצי שעה. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.