חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחמניות ראשי שום שלמים

10 ראשי שום שלמים כולל הגבעול

שליש כוס שמן זית

4-5 כוסות קמח אורגני מלא

30 גרם שמרים טריים

1 וחצי כוסות מים מינרלים קרים

חצי כוס יוגורט עזים

כף מחוקה מלח גס

2 כפות דבש פרחי בר

1 כף עלי תימין קצוצים דק

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים את הקמח והשמרים. יוצרים חור במרכז תערובת הקמח ויוצקים לתוכו את המים, היוגורט והדבש. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד (לא דביק מדי). מוסיפים את המלח והתימין ולשים עוד מספר דקות, עד לקבלת בצק אלסטי, מתפיחים את הבצק שעה וחצי.

צולים את ראשי השום עם שמן זית בתנור (שחומם מראש ל- 150 מעלות), ל- חצי שעה. בסיום הצלייה לקרר בטמפ' החדר.

מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים, מקררים אותם חצי שעה במקרר – מרדדים לקוטר של 12 ס"מ ומניחים לתפיחה נוספת של 20 דקות. שמים את ראש השום במרכז הבצק, עוטפים אותו וקושרים את הקצוות בגבעול של השום הירוק. משאירים להתפחה נוספת של חצי שעה. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017