חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

אוזן מבצק שמן אבוקדו במילוי מנגולד בשמל

20-25 יחידות.

חומרים לבצק:

450 קמח חלה של סוגת

3 גרם שמרים יבשים (פחות מחצי כפית)

1 כפית מחוקה מלח

170 גרם שמן אבוקדו

3 כפות וודקה

150 גרם מים

למילוי מנגולד בשמל:

1 צרור עלי מנגולד(חבילה)

2 בצלים קצוצים

¼ כוס שמן זית

לבשמל:

50 גרם חמאה

3 כפות קמח רב תכליתי של סוגת

½ 1 כוסות חלב

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

50 גרם גבינת עיזים סנט מור

מלח לפי הטעם, פלפל לבן כתוש בנדיבות, קורט אגוז מוסקט

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / חגים

הבצק:

מערבבים את השמרים היבשים בתוך הקמח המנופה. מוסיפים את שמן האבוקדו, מלח, וודקה והמים. מערבבים היטב עד שנוצר בצק. אין צורך בלישה ארוכה. אם נלוש הרבה ייוצר מאפה בעל מרקם קשיח.

את הבצק מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים לכל היותר. הבצק שנקבל יהיה בעל גוון ירוק עז ונוח לעבודה.

המילוי:

חותכים את גבעולי המנגולד הלבנים וקוצצים לפרוסות דקות. את עלי המנגולד קוצצים גם כן ושומרים בקערה נפרדת.

מטגנים במחבת את הבצל עם שמן הזית עד לשקיפות הבצל. מוסיפים את גבעולי המנגולד הלבנים ומטגנים כמה דקות, בהמשך מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים יחד שתי דקות נוספות עד לריכוך.

הבשמל:

בסיר קטן ממיסים את החמאה עד שהיא מתחילה לרתוח. מוסיפים את הקמח ובוחשים לתערובת אחידה. מוסיפים את החלב לאט תוך כדי בחישה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהבשמל מסמיך.

מוסיפים פנימה את הגבינות, מלח ופלפל לבן, מוסקט מערבבים ומצננים. מוסיפים את תערובת המנגולד לבשמל ומערבבים היטב. המלית מוכנה לשימוש.

הכנת האוזניים:

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי הכי דק שאפשר. קורצים עיגולים מהבצק בעזרת חותכן עגול או כוס בקוטר עיגול של 6 ס"מ.

ממלאים את מרכז עיגול הבצק בכף מלאת מילוי מנגולד בשמל. תופסים בידיים את עיגול הבצק עם המילוי כאילו שאוחזים בפיתה עם פלאפל, סוגרים את דפנות הבצק לכיוון המרכז ויוצרים צורה של משולש.

משאירים פתח קטן כדי שאפשר יהיה לראות את המלית הצבעונית גם לאחר האפייה.

מורחים בביצה, התפחה של 15 דקות ואפייה בתנור חם, 200 מעלות כ-15 דקות.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.