חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

אוזן מבצק חמאה ושומר במילוי ספייסי כרובית ותפוח אדמה

 20-25 יחידות.

חומרים לבצק:

500 גרם קמח חלה של סוגת

4 גרם שמרים יבשים

200 גרם חמאה בחום החדר

½ כפית זרעוני שומר כתושים

1 כפית מלח

150 גרם מים

למילוי:

4 בצלים קצוצים דק

½ כוס שמן זית

3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות קטנות

1 כרובית בינונית חתוכה קטן מאוד

6 שיני שום

2 כפית זירעוני חרדל קלויים וכתושים

2 כפית זירעוני כוסברה קלויים וכתושים

½ כפית הל קלוי וכתוש

1 כפית צ'ילי קצוץ דק

מלח לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / חגים

הבצק:

מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר החומרים ויוצרים בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

המילוי:

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד לשקיפות ומוציאים לצלחת. על מחבת קטנה קולים את התבלינים מעט (חוץ מהצ'ילי), מקררים וכותשים במכתש ועלי.

שמים על מחבת כ-2 כפות שמן זית ומקפיצים את הכרובית עד שמקבלת מעט גוון ומתרככת מעט. מוסיפים למחבת עם הכרובית את קוביות תפו"א, התבלינים, הצ'ילי ומערבבים. מוסיפים את השום הכתוש ומלח. מורידים מהאש ומקררים.

הכנת האוזניים:

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק דק. קורצים עיגולים בקוטר 7- 8 ס"מ. ממלאים כל עיגול בצק בכף מלאה ספייסי כרובית וסוגרים לצורת אוזן (משולש). מהדקים היטב ומניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

מורחים בביצה, מתפיחים כ- 10 דקות. מורחים שוב בביצה ואופים בתנור חם, 200 מעלות כ- 15 דקות.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.