חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק עוף בקוקוס טרי מגורר

אם אתם לא בטוחים שאגוז הקוקוס שיש לכם טוב לשימוש, דעו שצריך לבחור אותם בקפידה. ראשית, צריך להרגיש שהם מלאים בנוזל. כיצד יודעים זאת? מנערים אותם ביד ושומעים ומרגישים את שקשוק הנוזל שבפנים. מי הקוקוס אינם חלב קוקוס למי שלא יודע. אפשר לשתות אותם כשהם טריים לגמרי וירוקים בתאילנד, אבל את המים בקוקוס שמהסופר פשוט זורקים.

½1 ליטר מרק עוף עשיר מסונן

1 אגוז קוקוס מקולף ומגורר דק

250 גרם חזה עוף מנוקה, חתוך לקוביות קטנות (½ ס"מ לערך)

2 למון גראס, חתוך לאלכסונים דקים

1-2 פלפל אדום חריף מגולען ופרוס דק-דק

חופן עלי כוסברה מופרדים

חופן עלי בזיליקום מופרדים

2-3 כרשים צעירות, פרוסות דק

2 כפות סוכר דקלים

2 כפות נוזל דגים תאילנדי

1 כוס אפונת גינה מפורקת

מלח ים גס לפי הטעם (אם בכלל)

מתכון מאת:
מתוך: מרקים / עופות

מחממים בסיר את מרק העוף ומוסיפים לו את פרוסות הכרשה, אגוז הקוקוס המגורר דק, הפלפל החריף ומתבלים בנוזל דגים התאילנדי, למון גראס וסוכר.

מוסיפים את קוביות חזה העוף ואפונת הגינה ומבשלים עד שחזה העוף מוכן. מוסיפים את העלים המופרדים - כוסברה ובזילקום ומתקנים תיבול בעזרת המלח. מגישים בתוך אגוז קוקוס פתוח.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.