חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק עוף בקוקוס טרי מגורר

אם אתם לא בטוחים שאגוז הקוקוס שיש לכם טוב לשימוש, דעו שצריך לבחור אותם בקפידה. ראשית, צריך להרגיש שהם מלאים בנוזל. כיצד יודעים זאת? מנערים אותם ביד ושומעים ומרגישים את שקשוק הנוזל שבפנים. מי הקוקוס אינם חלב קוקוס למי שלא יודע. אפשר לשתות אותם כשהם טריים לגמרי וירוקים בתאילנד, אבל את המים בקוקוס שמהסופר פשוט זורקים.

½1 ליטר מרק עוף עשיר מסונן

1 אגוז קוקוס מקולף ומגורר דק

250 גרם חזה עוף מנוקה, חתוך לקוביות קטנות (½ ס"מ לערך)

2 למון גראס, חתוך לאלכסונים דקים

1-2 פלפל אדום חריף מגולען ופרוס דק-דק

חופן עלי כוסברה מופרדים

חופן עלי בזיליקום מופרדים

2-3 כרשים צעירות, פרוסות דק

2 כפות סוכר דקלים

2 כפות נוזל דגים תאילנדי

1 כוס אפונת גינה מפורקת

מלח ים גס לפי הטעם (אם בכלל)

מתכון מאת:
מתוך: מרקים / עופות

מחממים בסיר את מרק העוף ומוסיפים לו את פרוסות הכרשה, אגוז הקוקוס המגורר דק, הפלפל החריף ומתבלים בנוזל דגים התאילנדי, למון גראס וסוכר.

מוסיפים את קוביות חזה העוף ואפונת הגינה ומבשלים עד שחזה העוף מוכן. מוסיפים את העלים המופרדים - כוסברה ובזילקום ומתקנים תיבול בעזרת המלח. מגישים בתוך אגוז קוקוס פתוח.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017