חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

כופתאות לחם (סמל קנודל)

½ חלה בת יום-יומיים או שש לחמניות קטנות יבשות

1-½1 בצלים קצוצים דק

3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

100 גרם חמאה

1 כוס חלב

3 ביצים

½1 כפיות מלח

½ כוס פירורי לחם ביתיים

½ כוס קמח

2 ליטרים מים פלוס שתי כפות מלח לבישול הכופתאות

מתכון מאת:
מתוך: תוספות

מפוררים את החלה לחתיכות קטנות. משאירים על מגש כדי שיתייבשו באוויר. מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם החמאה, וכשהבצל מזהיב מוסיפים פטרוזיליה. מערבבים ומוסיפים את חתיכות החלה שייבשתם. מטגנים במשך כמה דקות עד הזהבה. מוציאים מהמחבת ומקררים מעט.

מחממים את החלב בסיר קטן. מעבירים את החלה המטוגנת לקערה ושופכים מעליה את החלב החם. מערבבים היטב.

מוסיפים את הביצים, המלח, פירורי הלחם ובערך חצי מהקמח. לשים את התערובת עד שהיא נעשית אחידה. משהים בצד את התערובת לכחצי שעה לפחות. אם אחרי ההשהיה התערובת נראית לכם עדיין רטובה מדי, אתם יכולים להוסיף את שארית הקמח שהשארתם בצד.

מרתיחים בסיר עמוק מים ומלחים, וכשהמים רותחים מרטיבים ידיים ויוצרים מהעיסה כדורים בגודל כדור פינג פונג. הידיים צריכות להיות רטובות כל הזמן. מכניסים בזהירות את הכופתאות למים הרותחים. ברגע שהם צפים ממשיכים בבישול עוד כ-15-10 דקות. מוציאים ומסננים.

מגישים עם בשר או עם גולש או סתם מניחים מעל תבשיל קדרה. הכופתאות סופגות את כל הרוטב, וטעמן - גן עדן ממש.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.