חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

כופתאות לחם (סמל קנודל)

½ חלה בת יום-יומיים או שש לחמניות קטנות יבשות

1-½1 בצלים קצוצים דק

3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

100 גרם חמאה

1 כוס חלב

3 ביצים

½1 כפיות מלח

½ כוס פירורי לחם ביתיים

½ כוס קמח

2 ליטרים מים פלוס שתי כפות מלח לבישול הכופתאות

מתכון מאת:
מתוך: תוספות

מפוררים את החלה לחתיכות קטנות. משאירים על מגש כדי שיתייבשו באוויר. מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם החמאה, וכשהבצל מזהיב מוסיפים פטרוזיליה. מערבבים ומוסיפים את חתיכות החלה שייבשתם. מטגנים במשך כמה דקות עד הזהבה. מוציאים מהמחבת ומקררים מעט.

מחממים את החלב בסיר קטן. מעבירים את החלה המטוגנת לקערה ושופכים מעליה את החלב החם. מערבבים היטב.

מוסיפים את הביצים, המלח, פירורי הלחם ובערך חצי מהקמח. לשים את התערובת עד שהיא נעשית אחידה. משהים בצד את התערובת לכחצי שעה לפחות. אם אחרי ההשהיה התערובת נראית לכם עדיין רטובה מדי, אתם יכולים להוסיף את שארית הקמח שהשארתם בצד.

מרתיחים בסיר עמוק מים ומלחים, וכשהמים רותחים מרטיבים ידיים ויוצרים מהעיסה כדורים בגודל כדור פינג פונג. הידיים צריכות להיות רטובות כל הזמן. מכניסים בזהירות את הכופתאות למים הרותחים. ברגע שהם צפים ממשיכים בבישול עוד כ-15-10 דקות. מוציאים ומסננים.

מגישים עם בשר או עם גולש או סתם מניחים מעל תבשיל קדרה. הכופתאות סופגות את כל הרוטב, וטעמן - גן עדן ממש.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017