חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מרק פטריות וגריסים

1 סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות ומופרדות רגליים (לשמור אותן בצד)

1 סלסילת פטריות פורטובלו מופרדות רגליים

1 סלסילת פטריות אויסטר חתוכות גס

לבסיס המרק:

1 תרנגולת שלמה

⅓  כוס שמן זית

4 כרישות עם החלק הירוק

5 גזרים

1 לפת

רגלי הפטריות שהפרדתם

3 עלי דפנה

5 שיני שום קלופות

1 ענף תימין

לגמר המרק:

½1 כוסות גריסי פנינה

⅓  כוס שמן זית עדין

מלח ים גס

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: מרקים

ראשית מכינים את בסיס המרק על-ידי קילוף כל הירקות וחיתוכם לחתיכות של כ-5 סנטימטרים. מחממים סיר גדול, שופכים לתוכו שמן זית ו"סוגרים" את התרנגולת בטיגון של כמה דקות בשמן הזית מכל צדדיה, עד שהיא מזהיבה. מוציאים התרנגולת מהסיר, ומקפיצים בתוכו את כל הירקות ואת רגלי הפטריות שקצצתם. מקפיצים כמה דקות, עד שהם מוזהבים קלות.

מחזירים את התרנגולת לסיר, מכסים במים ומוסיפים שיני שום, עלי דפנה ותימין. מביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עוד כשלוש שעות. מסננים את בסיס המרק שנוצר.

בסיר אחר מקפיצים את הפטריות בשמן זית במשך כמה דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ, ומציפים בבסיס המרק שהכנתם וסיננתם. מוסיפים את גריסי הפנינה השטופים והמסוננים, וממשיכים בבישול עוד כ-20 דקות או 30 דקות, או עד שהמרק מסמיך והגריסים מתרככים.

מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם. לא מטפטפים בסוף שמן כמהין כנהוג במקומותינו ולא נעליים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017