חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פירה משודרג עם עצמות מח

1 קילוגרם תפוחי אדמה לבנים לפירה

½ כוס צנוברים קלויים

10 עצמות מח שמנמנות

½-¾ כוס חלב חם

מלח ים גס ופלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם

קורט מוסקט

מתכון מאת:
מתוך: בשרים / תוספות

צולים את עצמות המח בתנור מחומם מראש ל-230 מעלות במשך כעשרים דקות. מורידים את הטמפרטורה למאתיים מעלות, ואופים את תפוחי האדמה בתבנית שטוחה עד שהם מתרככים, כשעה עד שעה ורבע (תלוי בתנור ובגודלם של תפוחי האדמה).

מועכים את תפוחי האדמה על קליפתם בקערה גדולה בעזרת מזלג. מוציאים את מח העצם בעזרת כפית מהעצמות הצלויות, מוסיפים לתערובת עם מעט חלב. מערבבים, מתבלים במלח, בפלפל ובמעט אגוז מוסקט.

מוסיפים את הצנוברים הקלויים וממשיכים למעוך. אין צורך להגיע למרקם חלק, גושים זה טוב לפירה. מגישים עם השניצלים או עם סטייק עסיסי ולוקחים כדור נגד ייסורי מצפון. כל-כך טעים שזה נורא.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017