חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ציר עצמות

למי מכם אין אבקת מרק בבית לעתות חירום? מי מכם באמת לא משתמש בתחליף הזה לטעמים האמיתיים שיוצאים מסירים גדולים המבעבעים בשקט–בשקט על הלהבות כל הלילה ועושים לנו בבית ריח של מטבח מסעדות...

לכתבה המלאה בגלובס

3-4 קילוגרמים עצמות מוח וברך של פרה

7 גזרים חצויים

1 קילוגרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות

7 בצלים קלופים חצויים

1 אגס חצוי

3 קולרבי חצויים

2 גבעולי סלרי עלים חצויים

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי

⅓ כוס שמן זית

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

מניחים את העצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, צולים בתנור מחומם היטב ל-250 מעלות במשך כ-35-30 דקות או עד שהעצמות צלויות כהלכה ושחומות.

בינתיים מטגנים את הירקות שהכנתם בסיר גדול מאוד בשמן הזית במשך כ-15-10 דקות, תוך כדי ערבוב בכף עץ גדולה.כשהעצמות צרובות היטב מוסיפים לסיר עם הירקות ומציפים במים. מביאים לרתיחה ומסירים (מקפים) את הקצף שצף מלמעלה. מנמיכים את הלהבה ושוכחים מהסיר למשך 12-10 שעות.

לאט-לאט כל הטעמים שבציר מתמרכזים. מניחים לציר להתקרר. מסננים את הנוזלים מהירקות ומהעצמות. אם אתם לא משתמשים בכל הכמות מיד, אפשר להקפיא בקופסאות פלסטיק קטנות ולהשתמש כשצריך.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017