חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם שיפון זיתים וגבינת אמנטל

2-3 לחמים.

שלב ראשון: הכנת סטארט

½  כוס קמח חיטה בהיר

½ כוס מים מינרליים

10 גר' שמרים טריים

שלב שני: הכנת הבצק

700 גרם קמח חיטה בהיר

300 גרם קמח שיפון מלא

20 גר' שמרים טריים

200 גר' זיתי קלמטה מגולענים

2 כפות עלי מיורן טריים

1 כף גרעיני כוסברה

2 כפות תימין טרי קצוץ

3 כפות שמן זית

½2 כוסות מים מינרליים קרים

1 כף מלח

למילוי:

300 גר' גבינת אמנטל

250 גר' זיתי קלמנטה מגולענים

2 כפות מיורן טרי קצוץ

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

 מערבבים היטב את כל מרכיבי הסטארט ומניחים לתפיחה במשך הלילה.

מערבבים את התערובת של השלב הראשון עם המים והקמחים של השלב השני עד ליצירת בצק אחיד. מוסיפים את הזיתים, העשבים, הכוסברה והמלח וממשיכים בלישה עד לקבלת בצק אלסטי. מכסים בניילון ומניחים לתפיחה כשעתיים במקום קריר. במהלך התפיחה "מורידים" את הבצק כפעמיים. בתום התפיחה מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן דק. מפזרים על הבצק את המילוי של הגבינה הזיתים והתבלינים. מגלגלים לרולדה וחותכים ל – 2-3 חתיכות. מתפיחים כשעה וחצי על גבי נייר אפייה מכוסה במגבת לחה. אופים בתנור שחומם מראש בטמפ' 200 מעלות. בתחתית התנור יש לשים תבנית עם מים או מספר קוביות קרח ליצירת לחות. לאפות במשך 35-45 דקות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017