חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם פרנה על חלוקי נחל

1 ק"ג קמח

700 גרם מים חמימים

30 גרם שמרים טריים

3 כפות סוכר

1 כף מלח

2 כפות עלי זעתר טריים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים את החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך ואוורירי כ- 10 דקות. לא להבהל אם הבצק נדבק לידיים, זהו סוג הבצק. מתפיחים את הבצק במשך שעה וחצי בתוך קערה משומנת בשמן זית ומכוסה במגבת לחה. מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים ומשאירים לתפוח עוד כ- 30 דקות.

מחממים מראש תנור לחום גבוה ביותר, בתחתית התנור מפזרים חלוקי נחל או אבן אפייה. פותחים את הכדור לפיתה בקוטר של 25- 30 ס"מ, מניחים בזהירות על חלוקי הנחל את הפרנה ואופים כ- 10 דקות.

ניתן גם לאפות את הפרנה בטאבון.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017