חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

בצק וירטואוזי לבורקס

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

3 כפות וודקה

1 כף חומץ לבן

1 ביצה

½ כוס שמן חמניות

2 כוסות מים

½ כפית מלח

למילוי גבינה:

 250 גרם גבינת חמד

150 גרם גבינת טוב טעם

100 גרם גבינת קצ'קבל טרייה

1 ביצה

למילוי מנגולד:

1 אגודת עלי מנגולד צעירים קצוצים דק

6 בצלים ירוקים קצוצים דק

½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

¼ כוס עלי נענע קצוצים

½ כוס עלי כוסברה קצוצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שמן זית

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

הבצק:

לשים את הבצק כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק. נותנים לבצק לנוח שעה וחצי. מחלקים ל-24 כדורים קטנים. מניחים על משטח משומן, ומורחים אותם בשמן. נותנים לבצק לנוח חצי שעה נוספת. משטחים את הכדורים לדיסקים בקוטר 15-18 ס"מ. הבצק נמתח בקלות, לא צריך להשתמש במערוך. כפות הידיים והאצבעות עושות את זה יופי.

פותחים את הבצק על קערת נירוסטה הפוכה ומשומנת, כך שיווצר דף כמעט שקוף. מקפלים את הבצק פעם לאורך ופעם לרוחב, כך שיווצר ריבוע עם מספר שכבות בצק וביניהן השמן. לא להיבהל אם נוצר קרע קטן בבצק בשלב המתיחה. בגלל השכבות המילוי לא יברח.

מילוי הגבינה:

מגרדים את גבינת הקצ'קבל ומערבבים היטב עם שאר הגבינות והביצה. מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז כל ריבוע בצק פתוח. סוגרים כמו מעטפה ואופים בתנור מחומם מראש כ-25 דקות בטמפרטורה של 210 מעלות. כמה שיותר טרי, ככה יותר טעים.

מילוי המנגולד:

מקפיצים את המנגולד בשמן הזית 3-4 דקות. מוסיפים את שאר העשבים הירוקים וממשיכים בהקפצה עוד 2-3 דקות. מסננים ומשאירים להתקרר לטמפרטורת חדר. מניחים כף מהמילוי במרכז ריבועי הבצק הפתוח. משטחים את המילוי על הבצק, וסוגרים. מותחים בעדינות, כך שיהיה דק דק. אופים כ-20 דקות בטמפרטורה 210 מעלות בתנור מחומם מראש מגישים עם יוגורט.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017