חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם עבודה

1 ק"ג קמח בהיר מנופה

3-½2 כוסות מים מינרלים

30 ג"ר שמרים טריים

1 כף מלח ים גס

2 כפות סוכר

1 כף זרעוני קימל קלויים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

לערבב את השמרים עם הקמח, להוסיף את המים, המלח והסוכר, ללוש עד לקבלת בצק אחיד, משך כ-10 דקות. אנא מכם אל תעשו בצק יבש מידי, הוסיפו מים ואל תחששו שהבצק יהיה דביק מידי. ככל שהבצק יכיל יותר מים הלחם יהיה אוורירי יותר ויישמר לאורך זמן.

משמנים קערה, מניחים בה את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים במקרר משך כ-4 שעות. כל שעה נותנים לבצק לישה קצרצרה של דקה כדי לתת לו כוח ותשומת לב, הוא אוהב את זה וייצא לכם יותר אוורירי, יותר גדול.מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-10 כדורים, מניחים אותם על משטח משומן, מכסים שוב בניילון ומתפיחים כחצי שעה עד שעה על השיש.

אופים בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס על תבנית אפיה שהונחה קודם בתנור לחימום או על אבן אפיה. אל תשכחו שבתנור צריכים להיות אדים, לחם אוהב להיות בסאונה, אז פזרו בתנור קוביות קרח מיד עם תחילת האפיה.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.