חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם עבודה

1 ק"ג קמח בהיר מנופה

3-½2 כוסות מים מינרלים

30 ג"ר שמרים טריים

1 כף מלח ים גס

2 כפות סוכר

1 כף זרעוני קימל קלויים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

לערבב את השמרים עם הקמח, להוסיף את המים, המלח והסוכר, ללוש עד לקבלת בצק אחיד, משך כ-10 דקות. אנא מכם אל תעשו בצק יבש מידי, הוסיפו מים ואל תחששו שהבצק יהיה דביק מידי. ככל שהבצק יכיל יותר מים הלחם יהיה אוורירי יותר ויישמר לאורך זמן.

משמנים קערה, מניחים בה את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים במקרר משך כ-4 שעות. כל שעה נותנים לבצק לישה קצרצרה של דקה כדי לתת לו כוח ותשומת לב, הוא אוהב את זה וייצא לכם יותר אוורירי, יותר גדול.מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-10 כדורים, מניחים אותם על משטח משומן, מכסים שוב בניילון ומתפיחים כחצי שעה עד שעה על השיש.

אופים בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס על תבנית אפיה שהונחה קודם בתנור לחימום או על אבן אפיה. אל תשכחו שבתנור צריכים להיות אדים, לחם אוהב להיות בסאונה, אז פזרו בתנור קוביות קרח מיד עם תחילת האפיה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017