חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם נבטים וקשקבל

את המתכון יש להתחיל 24 שעות לפני אפיית הלחם, לא להיבהל התהליך פשוט וקל...והתוצאה מדהימה. 

המתכון מיועד ל-2 כיכרות לחם.

לבצק מאתמול:

5 גר' שמרים טריים

200 גר' קמח אורגני לבן

200 גר' קמח אורגני מלא

400 גר' מים

לבצק הלחם:

הבצק מאתמול

10 גר' שמרים טריים

300 גר' קמח אורגני לבן

300 גר' קמח אורגני מלא

100 גר' מים

½1 כוסות גבינת קשקבל מגורדת (ניתן להשיג היום גבינות קשקבל מדהימות מיובאות מבולגריה ותורכיה..)

2 כוסות נבטים ונבטוטים (כמו חמניה, צנונית, ברוקולי, עדשים וכו'..)

½ כוס בצל ירוק קצוץ

1 כף מלח גס

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

לבצק מאתמול:

יום קודם ממיסים שמרים בקמחים מוסיפים מים ומערבבים בכף עץ עד לקבלת עיסה אחידה. משהים מכוסה במגבת לחה ל- 24 שעות מחוץ למקרר.

להכנת הלחם:

מערבבים בצק מאתמול עם מים, ממיסים שמרים פנימה, מוסיפים קמח לבן ומלא ולשים כ-3 דקות. מוסיפים מלח, בצל ירוק, נבטים וקשקבל ולשים לבצק רך ומעט דביק. מתפיחים שעתיים מכוסה במגבת לחה. לשים שוב 2 דקות מחלקים לשני כדורים מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד שעה מכניסים לתנור ומניחים בתחתית התנור קערת נירוסטה עם מים רותחים (על מנת ליצור לחות שתעזור באפיית הלחם ובמרקמו..) אופים כשעה בחום 180 עד שנקישה בבסיס הלחם מניבה צליל חלול...

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.