חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם נבטים וקשקבל

את המתכון יש להתחיל 24 שעות לפני אפיית הלחם, לא להיבהל התהליך פשוט וקל...והתוצאה מדהימה. 

המתכון מיועד ל-2 כיכרות לחם.

לבצק מאתמול:

5 גר' שמרים טריים

200 גר' קמח אורגני לבן

200 גר' קמח אורגני מלא

400 גר' מים

לבצק הלחם:

הבצק מאתמול

10 גר' שמרים טריים

300 גר' קמח אורגני לבן

300 גר' קמח אורגני מלא

100 גר' מים

½1 כוסות גבינת קשקבל מגורדת (ניתן להשיג היום גבינות קשקבל מדהימות מיובאות מבולגריה ותורכיה..)

2 כוסות נבטים ונבטוטים (כמו חמניה, צנונית, ברוקולי, עדשים וכו'..)

½ כוס בצל ירוק קצוץ

1 כף מלח גס

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

לבצק מאתמול:

יום קודם ממיסים שמרים בקמחים מוסיפים מים ומערבבים בכף עץ עד לקבלת עיסה אחידה. משהים מכוסה במגבת לחה ל- 24 שעות מחוץ למקרר.

להכנת הלחם:

מערבבים בצק מאתמול עם מים, ממיסים שמרים פנימה, מוסיפים קמח לבן ומלא ולשים כ-3 דקות. מוסיפים מלח, בצל ירוק, נבטים וקשקבל ולשים לבצק רך ומעט דביק. מתפיחים שעתיים מכוסה במגבת לחה. לשים שוב 2 דקות מחלקים לשני כדורים מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד שעה מכניסים לתנור ומניחים בתחתית התנור קערת נירוסטה עם מים רותחים (על מנת ליצור לחות שתעזור באפיית הלחם ובמרקמו..) אופים כשעה בחום 180 עד שנקישה בבסיס הלחם מניבה צליל חלול...

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017