חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מאפה בורגול פלפלים וגבינת פקורינו

לבצק:

½ קילו קמח מלא

200 גרם סולת

250 גרם בורגול גס

25 גרם שמרים

1 כף מלח

3 כוסות מים קרים

למילוי:

1 קילו פלפלים אדומים

1 אגודת עלי כוסברה קצוצה

4-5 שיני-שום כתושות

300 גרם גבינת פקורינו עזים, מגוררת

½ כוס שמן זית

מלח-ים גס, לפי הטעם

פלפל שאטה לפי הטעם

מתכון מאת:

מערבבים את כל חומרי הבצק, חוץ מהבורגול, עד לקבלת בצק רך מאוד וחלק. מוסיפים את הבורגול, וממשיכים בלישה עוד מספר דקות. הבצק רך מאוד. אל דאגה. מניחים את הבצק במקום קריר (מכוסה בניילון) לתפוח כשעה וחצי. כל רבע שעה בערך לשים שוב לכמה שניות, ומורידים את האוויר. תהליך זה עוזר לבצק להיות אוורירי וקל. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים קטנים. בשלב זה מפזרים קצת סולת על משטח העבודה, רק כדי שהבצק לא יידבק לידיים.

בינתיים מכינים את מילוי הפלפלים האדומים: קוצצים את הפלפלים לקוביות קטנות. מטגנים בשמן-זית חם עד שהפלפלים מתרככים. מוסיפים את השום, מורידים מהאש. מתבלים במלח ובפלפל שאטה לפי הטעם. מערבבים את הכוסברה הקצוצה וגבינת הפקורינו המגוררת. מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח בסולת לעיגול דק. מניחים כף מהמלית של חציו האחד של העיגול, סוגרים בעזרת החלק השני. מרדדים בעזרת האצבעות לחצי ירח.

מחממים מחבת ברזל על האש, וצולים ללא שומן את המאפים ישירות על הברזל החם. דקה כל צד. מגישים עם יוגורט עזים קר

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017