לחם פטריות וגבינת טום כבשים
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם פטריות וגבינת טום כבשים

½ ק"ג קמח מלא אורגני (של שטיבל)

½ ק"ג קמח לבן אורגני (שטיבל)

½ ק"ג פטריות פורטבלו ללא הרגל קצוצות גס

בצל קצוץ דק

3 שיני שום קצוצים דק

חופן עלי בזיליקום קצוצים

650 גר' מים מינראלים

30 גר' שמרים טריים

1 כף מלח+ מלח לתבלון הפטריות

200 גר' גבינת טום כבשים מגורדת

2 כפות+ שליש כוס שמן זית מזן פיקואל

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מכינים את הבצק במערבל בצק ע"י הכנסת קמח, שמרים ומים. מוסיפים את המלח. מניחים להתפחה בקערה משומנת בשמן זית מכוסה בניילון (לא נצמד) כשעה וחצי. מחלקים ל-2 כדורים ומתפיחים כ 20 דק' על משטח מקומח ומכוסה בניילון.

בינתיים מקפיצים את הפטריות בשמן זית עם בצל ושום מס' דקות. מורידים מהאש ומתבלים במלח ובעלי בזיליקום. מניחים לפטריות המוקפצות להתקרר לטמפ' החדר ומערבבים עם גבינת הטום המגורדת.

פותחים את כדורי הבצק לעיגולים שטוחים. מניחים במרכז את תערובת הפטריות, הגבינה וסוגרים ל"פטרייה". מתפיחים עם התפר כלפי מטה כשעה-שעה וחצי מכוסה בניילון ואופים בתנור מחומם ל-220 מעלות כ-20 דק' ואח"כ ממשיכים באפייה עוד כ-25 דק' על טמפ' של 180 מעלות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017