חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחמניות שיפון בדבש ופירות יבשים

1 ק"ג קמח- 60-70% שיפון מלא, 30-40% קמח אורגני

½-¾ כוס דבש פרחים בר

כוס צימוקים פרסיים

כוס שזיפים מגולענים וקצוצים דק מושרים ב 2 כוסות מוסקטו

100 גר' חמאה חתוכה לקוביות

כוס אגוזי מקדמיה קלויים ושבורים גס

כף מלח

30 גר' שמרים

2.5-3 כוסות מים מינרלים

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים את הקמחים עם השמרים. מוסיפים את המים והדבש עם החמאה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח, הצימוקים, השזיפים והאגוזים שהכנתם וממשיכים בלישה עוד מס' דק' עד שהבצק אליסטי ומבריק. משהים להתפחה בקערה מכוסה ניילון על מגש מקומח כ 15 דק'.

יוצרים מהכדורים לחמניות מאורכות ומניחים להתפחה על מגש עם נייר אפייה מכוסה בניילון. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מורחים את הלחמניות בביצה עם מעט דבש ואופים כ-20 דק' או עד שהלחמניות מוכנות. מגישים חם עם חמאה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017