חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם חצילים וגבינת פטה כבשים

800 גר' קמח אורגני מלא

700 גר' קמח אורגני מנופה

30 גר' שמרים טריים

ליטר מים מינרלים

4-5 כוסות קוביות חצילים עם הקליפה, אנא השתמשו בחצילים לא מרים ובלי גרעינים

5-6 כפות שמן זית

חופן עלי בזיליקום קצוצים

250 גר' גבינת פטה כבשים מפוררת גס

½1 כפות מלח

2 כפות שום כתוש

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מסדרים על מגש אפייה את קוביות החצילים. מטפטפים עליהם שמן זית ומוסיפים מעט מלח ים גס. צולים בתנור חם ב-250 מעלות כ-20 דק' לערך או עד שיוזהבו. מוציאים ומניחים להתקרר בטמפ' החדר.

בינתיים לשים את הבצק ע"י ערבוב הקמחים עם השמרים והוספת המים. לשים היטב למשך 8 דק'. מוסיפים את המלח, קוביות החצילים, גבינת הפטה, הבזיליקום והשום. ממשיכים בלישה עד שהבצק מתאחד שנית. מניחים לתפוח כשעתיים בקערה משומנת ומכוסה בניילון. מכדררים היטב לכדור מהודק טוב טוב ומניחים בסלסלה מכוסה בבד. אופים בתנור מחומם מראש לטמפ' 230 מעלות עד אדים כ-30 דק' עד שעה. מנמיכים את הטמפ' ל-190 מעלות וממשיכים באפייה עוד כשעה. מצננים על רשת ומגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017