חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחמניות אנשובי

½ ק"ג קמח שטיבל מנופה

1 צנצנת אנצ'ובי משובחים בשמן זית

כף שטוחה פפריקה

½ כף מלח בזהירות- אנא בדקו אם האנשובי מלוחים

25 גר' שמרים טריים

2 כפות שמן זית

½1 כוס מים מינרלים קרים

כוס זרעוני דלעת של סוגת

ביצה לציפוי

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / דגים

לשים במערבל הבצק את הקמח יחד עם המים, השמרים, הפפריקה ושמן הזית מס' דקות על מהירות נמוכה- בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מס' דק'. מוסיפים את הפילה אנשובי קצוצים גס ומערבלים עד שהאנשובי מתאחד עם הבצק. מניחים בקערה משומנת בשמן זית להתפחה. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי.

מחלקים לכדורים קטנים ( 25 גר') ומניחים להתפחה על מגש מקומח מכוסה בניילון. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מעבירים את הכדורים למגש אפייה עם דף אפייה של ניקול, מברישים בביצה מדוללת במעט מים ומוזגים מלמעלה את זירעוני הדלעת. בעזרת האצבעות מוודאים שזירעוני הדלעת יידבקו לבצק. אופים בתנור החם עם אדים כ 10-15 דק' (תלוי בסוג התנור ובטמפ') ועושים מהלחמניות סנדביצ'ים. מומלץ לשתות ערק עם המתכון הזה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017