חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם חיטה אורגני עם חיטה מונבטת

2 כוסות חיטה מונבטת מושרים במים 12 שעות. 3 ימים על תבנית עם נייר סופג רטוב

1 ק"ג קמח חיטה אורגני- 50% קמח מלא אורגני. 50% קמח מנופה אורגני

30 גר' שמרים טריים

½1 כפות מלח ים גס

3-4 כפות סילאן

2.5-3 כוסות מים מינרלים קרים

כף כורכום כתוש טרי לאבקה

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מנביטים את החיטה ע"י השרייתה במים ל- 12 שעות ואח"כ ע"י השטחתה על מגש מכוסה בנייר מגבת רטוב לשלושה ימים מקסימום. לשים את הקמחים יחד עם השמרים, המים, הכורכום והסילאן עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח והחיטה המונבטת ולשים עוד מס' דק'. מתפיחים בקערה משומנת בשמן זית כשעתיים תוך כדי שמורידים את הבצק פעמיים בעזרת כפות הידיים. יוצרים מהבצק כיכר עגולה עם "כובע" ע"י חלוקת הבצק ל-2 כדורים. כדור אחד- 9/10 מהבצק וכדור קטן- 1/10 מהבצק. מורחים שמן זית על הכדור הגדול. מרדדים את הכדור הקטן לדיסק בקוטר של פיתה קטנה ומניחים מעל הכדור הגדול. הופכים את הלחם לתוך סלסלת קש מכוסה בבד כותנה.

מתפיחים כשעה וחצי- שעתיים נוספות והופכים את הלחם על משטח אפייה כך שהכובע יהיה עתה כלפי מעלה. אופים בתנור מחומם מראש לטמפ' 230 מעלות כחצי שעה, מנמיכים את הטמפ' ל- 180 מעלות ואופים כ- 45 דק' נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון. מגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017