חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תבשיל פריקי ותרנגולת

תרנגולת שמנמנה

3 כוסות פריקי

2 בצלים בינוניים קצוצים בינוני דק

½-¾ ליטר מרק עוף

כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

½ כוס פיסטוקים

½ כוס צימוקים בהירים דקים

לתערובת התבלינים בהרט לבנוני:

מלח ים גס

פלפל שחור גרוס טרי

חצי כוס שמן זית

מתכון מאת:
מתוך: עופות

משרים את הפריקי אחרי ששוטפים אותו היטב במים רותחים בקערה מכוסה ל 10 דק'. מתבלים את התרנגולת בבהרט לבנוני וסוגרים בתנור מחומם היטב עם מעט שמן זית כ 15 דק' בטמפ' של 230 מעלות. מוציאים מהתנור וכינים את הפריקי ע"י ערבובו עם הפטרוזיליה הקצוצה, הפיסטוקים, הצימוקים וכף שטוחה בבהרט לבנוני. מתבלים במלח. ממלאים את התרנגולת במילוי ומכניסים אותה לקדירת חרס. מסדרים מסביב לתרנגולת את הפריקי שנשאר אחרי המילוי. שופכים לתוך הקדירה ציר עוף, מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות ואופים מכוסה כשעה וחצי בטמפ' 180 מעלות. מגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017