חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

בייגלעך טלה

לבצק:

½ ק"ג קמח שטיבל

½1 ליטר מים מינרלים קרים

25 גר' שמרים טריים

2 כפות שמן זית

½ כף מלח

כפית שטוחה זירעוני ינסון (אניס)

למילוי:

½ ק"ג טלה קצוץ דק

כף בהרט לבנוני טחון דק

בצל קצוץ דק

½ כוס נענע קצוצה דק

½ כוס פיסטוקים קלויים

2 כפות צימוקים בהירים קצוצים דק

כף ערק

לציפוי הבייגלע:

ביצה

שומשום

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / בשרים

לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהמלח במערבל מס' דק'. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד כ-10 דק' על מהירות בינונית. מניחים בקערה משומנת ומכוסה בניילון להתפחה כ ¾ שעה. מחלקים לכדורים קטנים ומתפיחים שוב כחצי שעה מכוסה בניילון.

בינתיים מכינים את המילוי ע"י ערבוב הטלה הקצוץ עם הבצל, הנענע, הצימוקים והפיסטוקים. מתבלים בבהרט ובערק. מוסיפים מלח ופלפל שחור אם צריך. פותחים כל כדור בצק למלבן מאורך. ממלאים במילוי הבשר שהכנתם, סוגרים לנקניק ומאריכים בעזרת כפות הידיים. סוגרים כל נקניק בצק ממולא לבייגלע עגול, ומניחים להתפחה על תבנית אפייה עם דף אפייה (ניקול), מברישים בביצה ומוזגים שומשום ממש לפני האפייה. אופים בתנור חם מאוד על 250 מעלות ללא לחות כ-12 דק' לערך או עד שהבייגלעך מוכנים. מגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017