חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פיצת תרד וגבינה בולגרית

לבצק:

1 ק"ג קמח לפיצה או פוקאצ'ה של סוגת

650 גר' מים מינרלים

3 כוסות תרד טורקי קצוצות דק

כף מלח

25 גר' שמרים טריים

3 כפות שמן זית פישילין

לציפוי:

1 ק"ג תרד טורקי

5 שיני שום קצוצים דק

פלפל לבן גרוס טרי

מלח ים גס

250- 300 גר' גבינה בולגרית כבשים אמיתית

חופן עלי בזיליקום

שמן זית

מתכון מאת:

יום קודם לשים את הבצק כדי שהוא יתפח כהלכה. טוחנים בבלנדר את התרד עם המים. לשים במערבל בצק עד לקבלת בצק אחיד ולא רך מדיי. מניחים בקערה מכוסה בניילון לחצי שעה, בסיום מחלקים ל 8 כדורים.את הכדורים מניחים להתפחה במקרר על משטח מקומח בקמח ועטוף בניילון (לא נצמד) ל-24 שעות.

יום למחרת מוציאים להתפחה אחרונה. מחממים תנור אפייה לטמפ' מקסימאלית כשבתוכו יש אבן אפייה. שוטפים את התרד ומאדים בסיר עם חצי כוס מים עד שהעלים מתרככים. מסננים היטב וסוחטים מהעלים. קוצצים את התרד המאודה גס ומתבלים במלח, פלפל לבן ושום קצוץ. מוסיפים מעט שמן זית לתרד. פותחים את כדורי הבצק לפיצות דקיקות, מפזרים מעל את התרד ומפוררים גבינה בולגרית מלמעלה. אופים בתנור החם מאוד על אבן האפייה מס' דקות או עד שהבצק קריספי. מפזרים מס' עלי בזיליקום מעל.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017