חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תבשיל אונטריב בארטישוקים

½1 קילוגרמים אונטריב (אונטריב, חלק בקר שבין הצוואר לצלעות הראשונות; בקשו מהקצב שלכם נתח מופלא, שמתאים לבישול ארוך)

2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לשמיניות

10-8 ארטישוקים קלופים מנוקים וחתוכים לרבעים

1 כף פלפל לבן גרוס טרי

1 כף קליפת לימון מגוררת

קורט הל כתוש

½ כף כורכום טחון טרי

½ כוס עלי סלרי טריים קצוצים דק

⅓  כוס שמן זית

מלח ים גס לפי הטעם

מים מינרליים או ציר עוף לכיסוי הבשר

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

חותכים את נתח האונטריב לקוביות בינוניות של כ\34 סנטימטרים. מערבבים את הפלפל הלבן, הכורכום, ההל, קליפת הלימון המגוררת ועלי הסלרי, ומצפים את קוביות הבשר בתערובת התבלינים.

מחממים סיר בעל תחתית עבה על להבה חזקה. כשהסיר חם, מוסיפים לתוכו את שמן הזית. ממתינים כחצי דקה עד דקה עד שהשמן התחמם, וסוגרים בו את קוביות הבשר המתובלות במשך דקות אחדות מכל צד. מוסיפים את הבצלים ואת הארטישוקים, מערבבים, ואחרי שתיים שלוש דקות מציפים במים חמים או בציר עוף חם עד שהנוזלים יגיעו לכ 1.5- 1 סנטימטרים מתחת לגובה הבשר הבצל והארטישוקים יפרישו עוד נוזלים מבשלים עד רתיחה על להבה חזקה, ומנמיכים אותה מיד.

ממשיכים לבשל עד שהבשר מתרכך, עניין של שעה וחצי עד שעתיים, לפעמים יותר. מתבלים במלח ים גס לפי הטעם, ומגישים.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017