חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם מקמח טף אדום

3.5 כוסות קמח טף מלא אדום (שממנו מכינים אינג'רה- משיגים בחנויות של אתיופים)

3 כוסות קמח מלא אורגני

½ כוס גרגירי טף אדומים

½4 כוסות מים מינראלים

2 כפות מולאסה (ללא סופלטים)

1 כף מלח ים גס

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים את קמח הטף עם המים והמולאסה ונותנים לתסוס בכלי פלאסטיק מכוסה בניילון במשך שלושה ימים בטמפ' החדר. בגמר שלושת הימים התערובת חמצמצה ותוססת. אם אתם מרגישים שהתסיסה עדיין לא מספיק חזקה השאירו את הבלילה עוד יום (אל פחד).                                                       

לערבב עם הקמח המלא האורגני ומלח הים. להוסיף את גרגירי הטף האדום וללוש היטב במשך 10 דקות או עד שהבצק מבריק ואלסטי. להניח לבצק לתפוח במקום קריר 4 שעות. לחלק ל4 כדורים. לתת להם לנוח ½ שעה. לרדד אותם ללחם עגול ושטוח. להתפיח עוד שעתיים ולאפות על אבן אפייה בתנור חם מאוד (230 מעלות) כ-15-20 דקות.

תגובות גולשים

2.

"בתיה היי, ניתן בהחלט להכין את המתכון ללא גרגירי הטף. חשוב להשתמש בקערת פלסטיק אבל אפשר גם קערת עץ עם כיסוי. בהצלחה (:"

— ארז קומרובסקי, מתת | 18.04.16 12:09
1.

"אפשר בלי גרגירי הטף? חשוב שיהיה בכלי פלסטיק?"

— בתיה, מרכז | 10.04.16 12:28
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017