חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

לחם מקמח טף אדום

3.5 כוסות קמח טף מלא אדום (שממנו מכינים אינג'רה- משיגים בחנויות של אתיופים)

3 כוסות קמח מלא אורגני

½ כוס גרגירי טף אדומים

½4 כוסות מים מינראלים

2 כפות מולאסה (ללא סופלטים)

1 כף מלח ים גס

מתכון מאת:
מתוך: אפייה

מערבבים את קמח הטף עם המים והמולאסה ונותנים לתסוס בכלי פלאסטיק מכוסה בניילון במשך שלושה ימים בטמפ' החדר. בגמר שלושת הימים התערובת חמצמצה ותוססת. אם אתם מרגישים שהתסיסה עדיין לא מספיק חזקה השאירו את הבלילה עוד יום (אל פחד).                                                       

לערבב עם הקמח המלא האורגני ומלח הים. להוסיף את גרגירי הטף האדום וללוש היטב במשך 10 דקות או עד שהבצק מבריק ואלסטי. להניח לבצק לתפוח במקום קריר 4 שעות. לחלק ל4 כדורים. לתת להם לנוח ½ שעה. לרדד אותם ללחם עגול ושטוח. להתפיח עוד שעתיים ולאפות על אבן אפייה בתנור חם מאוד (230 מעלות) כ-15-20 דקות.

תגובות גולשים

2.

"בתיה היי, ניתן בהחלט להכין את המתכון ללא גרגירי הטף. חשוב להשתמש בקערת פלסטיק אבל אפשר גם קערת עץ עם כיסוי. בהצלחה (:"

— ארז קומרובסקי, מתת | 18.04.16 12:09
1.

"אפשר בלי גרגירי הטף? חשוב שיהיה בכלי פלסטיק?"

— בתיה, מרכז | 10.04.16 12:28
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.